web analytics
18. maj 2024
SnakUncategorizedWindsurf

Surftrailer. 6 mrd

Nu har jeg efterhånden benyttet min nye surftrailer i 6 mrd, og tiden er kommet til at evaluere lidt.

Er det den rigtige størrelse?
Ramte jeg indretning?

Hvad har jeg fortrudt?

Nu er det vist med surftrailere som med kvinder i ægteskab,- de sætter røv. 😎

Således forstået at de bliver bagtunge….

En af de udfordringer jeg har oplevet med min trailer, er at den er blevet bagtung, dvs at det er lige før den stikker stangen i vejret, og sætter sig på gumpen.
Med andre ord, kæntrer baglæns.

Jeg er ikke nået dertil endnu, men det nærmer sig.
Og hvorfor så det?

Flere årsager.
For det første valgte jeg en kort model på 251 cm. Det betyder i praksis, at det meste grej jeg smider ind, længdemæssigt fylder helt ud. Det er godt og skidt, fordi man jo har en tendens til at stille de ting man gerne vil benytte ofte, bagerst i traileren, det kan være værktøjskasse, finne, dragter, forlængere osv.

Genstande der i sig selv ikke vejer meget, men når man så begynder at tænke lidt på kraft x arm ift omdrejningspunktet, der i dette tilfælde er aksel på hjul, jamen så tager det fart. Det er langt sværere at fylde noget vægt frem i traileren.

Sejl, jamen de vender alle (af nemhedshensyn) med masteliget udad, forlængerene hænger agter, nogen af mine boards står monteret med finner,- 1-2 samlede foils osv osv…alt sammen agten for tyngdepunktet.

Det er nok særligt udtalt når man har en trailer der er så kort som min, idet alt om nævnt fylder hele længden.
Var traileren 3meter lang, kunne man skubbe boards frem, og dermed udligne vægtfordelingen.

Men, status er,- min trailer har sat røv= bagtung.

Klart jeg har kompenseret herfor, flyttet værktøjskasse og finner frem, og det har givet balance i regnskabet nu, men nok kun for en kort tid.

Jeg har i dag monteret en trailerboks foran.

Den vil med ganske lidt vægt i sig, kompensere væsentligt, iden den ligger langt foran tyngdepunktet. Boxen kan så fyldes med finner, værktøj, øl, you name it, alt hvad en voksen surfer skal bruge, i øvrigt er den låsbar.
Købt hos Harald Nyborg til kr. 500

Indretningsmæssigt har jeg været genial.
Eller rettere, jeg har været god til at følge indretningstips fra andre, og tilpasse mine ønsker og behov.

Pt rummer den:

3 boards, de to med monteret finne.
6 sejl
7 master
3 bomme
1 samlet foil
3 forlængere
2 dragter
vest og 3 trapezer samt to hjelme.
Dertil værktøjskasse, kasse med dimser, en pagaj og sikkert noget jeg har glemt.
Og stadig plads.

Og fordelen er jo indlysende, selv om det måske ikke fremgår krystalklart af billedet,- alt er til at få fat på uden at flytte en masse.

Skulle jeg ønske noget om, så ville 10 cm på længden ikke have gjort noget, men som det er nu, er jeg faktisk yderst tilfreds.

Kan kun gentage: Bedste surfanskaffelse overhovedet.

Hov fik jeg nævnt: Tyverialarm og GPS tracker,- den sidst gemt,  så du har ikke en kinamands chance for at finde den før det er for sent 🙂

 

Facebook Comments
Total Page Visits: 3296 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *