web analytics
15. juni 2024
FoilSnak

Tuller rundt.

I går skrev jeg jo omkring dagen i forholdsvis meget vind, og det at være overpowered på foil.

Selv synes jeg, at jeg har rykket på mine grænser når jeg foiler, både ift mod når det blæser lidt, håndtering af bølger, og er i det hele taget ikke længere (så) ræd som tidligere under disse forhold.

Spørgsmålet der rejser sig er så,- er det fordi jeg bare tuller rundt, feder den i min nuværende comfortzone, og er rund, glad og tilfreds hermed?

Svaret er nok desværre. JA

Jeg har utallige gange skrevet, at jeg ikke sejler for at sejle stærkt, og det står jeg ved. Det er dog ikke det samme som jeg ikke interesserer mig for farten, eller hvor hurtigt jeg sejlede på en given strækning.
Det gør jeg skam.

Mere dog, fordi jeg forsøger at downloade fornemmelsen, så jeg ikke er så ræd næste gange jeg rammer + 30 km/t på foilen.

Og nu sidder der formodentlig en masse og griner,- 30 km/t på foil, come on,- vi sejler da +45 km/t meget af tiden.

Og ja,- det er der mange der gør. Flere her i Århusområdet er vildt gode, sejler med racefoils og store sejl, går vildt højde og sejler uhyggeligt mange km hver gang.

Det har jeg da stor respekt for,- det er bare ikke hvad jeg sigter efter.

Jeg går efter en god dag på vandet på min præmisser, hvilket vil sige kontrol, naturoplevelse, og gerne lidt aha-oplevelser også.
Det betyder ikke at jeg fuldkommen tilsidesætter nye skills, men max højde, eller lækre jibes er ikke bare det vigtigste for mig.
Bevares jeg vil gerne kunne sætte en svævende jibe,- men bliver næppe lige med det første.

Det kunne måske også være sjovt at runde + 35 km/t på foilen (har jeg dog gjort med andre foils) men ikke at det er mål i sig selv.

Min alder taget i betragting, er der ingen tvivl om at jeg har toppet surfmæssigt, fysikken sætter begrænsninger, men derfor kan man jo godt have det sjovt på vandet.

Nogen vil uden tvivl mene at jeg, og nogen af mine kumpaner, bare tuller rundt, det bliver ikke rigtig til noget og hold da op,- er de ikke bedre?

Og de har ret, vi er ikke særlig gode, og slet, slet ikke sammenlignet med de unge upcommings, eller de gamle racesejlere.

Men vi har det skide sjovt, og det er derfor vi bliver ved.

Og,- det har vi sådan set tænkt os at fortsætte med.

Facebook Comments
Total Page Visits: 2293 - Today Page Visits: 1

2 thoughts on “Tuller rundt.

 • Hejsa Luna.
  Godt at se at du stadig følger med her på siden.

  Din definition er ganske god, tager jeg til mig

  Besvar
 • Hvordan måler man succes? Mit bud: når resultat som minimum overstiger forventninger.

  Så fart er vel ikke nødvendigvis afgørende?

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *