web analytics
24. april 2024
FoilSnak

Så er Ebeltoft Vig usikker igen

I dag har jeg og Stig benyttet det fantastisk flotte påske-vejr til at gå på vandet.
For mig første gang i år, for Stig dog blot en dag på kontoret, da han har været meget på vandet allerede,- eller i hvert fald 2 gang i år.
For mig første gang siden 8 nov 2022, så nogen dage siden, eller 5 mrd mere præcist.

Flot dag, og marginal vind, vi testede påsketrafikken i Ebeltoft, hvilket kan være ganske udfordrende for tålmodighed,
men NØ vind, er det enten fralandsvind de foretrukne stedet, alternativt fralandsvind OG stødende forhold.
Vi endte ved Mols-Kroen,- eller rettere, ishuset.
Jeg har aldrig sejlet derfra før, men det så herrelækkert ud,- omvendt med sol, blå vand og en fridag,- jamen det er jo svært at skyde ned.

Det var dog alligevel tæt på at lykkes, for efter 5 mrds pause, havde jeg fuldkommen fortængt en hver form for automatik i tilrigning, og det drillede som ind i H…..

Som nævnt, ikke meget vind så jeg riggede min Severne 1400cm2 frontvinge på Redwing foilen, Icarus 7,5, der som jeg husker det, slår rund som smør.

Det fik jeg så fucket grundigt op, kunne ikke få mine udhalsdimer monteret, bommen sad fast, kunne ikke huske nedhal på sejlet, og fik rigget tåbeligt. Dvs at det var en kamp at slå sejlet rundt, hvilket med sikkerhed skyldes at jeg har trimmet forkert,- skal jeg lige have kigget på i morgen.

Det ubetinget værste var dog….neoprenen. Dels er det i løbet af vinteren skrumpet minimum 2 numre, dels er det knastørt.

Jeg kampsvedte af frustrationer, tilsat eder og forbandelser, mens jeg forsøgte at iføre mig neopren, der blev strukket langt ud over det tilrådelige. Tør neopren er svær at taget på. Tør KRYMPET neopren er stort set umulig.

Nå, efter 10 min med forbandelser lykkedes  det, og jeg og Stig vraltede,- altså det er kun mig der vralter,- Stig er jo en vårhare sammenlignet med mig. (min træning op til sæsonen gik fuldkommen i vasken pga ydre forhold)

Spottet var sådan set fint, 10 meter ud, og man kunne snorestarte.
Jeg var selvfølgelig rusten,- tøffede lidt på må og få for at få søben,- laangsomt fik jeg vækket muskelhukommelsen der ellers var gået dvale mellem 2 udvalgte fedtdepoter…..tog et længere ben ud,- fornemmede lidt vind, og uden at tænker særligt meget over det, begyndte jeg at pumpe, og takket alt mit blæverfedt der gik i selvsving, lykkedes det på en eller anden uforklarlig vis at komme i svæv, og havde egentlig en fornuftig tur ud i vigen, vendte og kunne så ikke komme mere i svæv i dag.
Stig fik ligeledes en kortere tur, men ikke flere snapse til os i dag.

Anyway. Herligt at komme på vandet, havde handsker med, men ikke på,- faktisk glad for at jeg ventede så længe med at starte, virkelig en fornøjelse uden at fryse om fingre.

Sluttede af med at sparke lidt dæk om stort og småt, men nu er sæsonen startet, så pas på.

Og jeg er ved, at fra nu, og så de næste 6 mrd når hverken sko eller dragt at blive tørre, så det bliver med garanti lettere at iføre sig neoprenen…man kunne selvfølgelig også overveje at tabe sig…det bliver dog nok ved tanken.

Va´med jer andre,- er I også i gang?  ( ud over de der har sejlet hele vinteren også)

Facebook Comments
Total Page Visits: 662 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *