web analytics
18. juli 2024
FoilSnakWindsurf

Reptilhjernen udfordret på ny

Som jeg beskrev i går, startede jeg sæsonen op.

Og havde de forventede problemer med at rigge mit grej.
Hvis vi lige ser bort fra udfordringerne med neoprenen, der sådan set ikke kom som en overraskelse,- jeg har jo ikke set mine fødder i flere måneder, så var den store kilde til frustrationer og eder, at jeg ikke kunne rigge til som jeg huskede det skulle gøres.

I går benyttede jeg mit Icarus 7,5, den faste mast hertil, den fast forlænger og den faste bom.
Set i lyset af, at jeg har rigget det sejl flere 100 gange, skulle man have en formodning om, at når først man stod med grejet i hånden, ville lillehjernen tager over, og man havde det hele samlet til en håndterbar rig hurtigere end man kan sige slyngstyrt.

Well, ikke hos redaktøren. Lillehjernen er så bette at den slet ikke kom i spil, dette i øvrigt i fuldkommen overensstemmelse med fruens opfattelse ift rengøring i hjemmet.

Nå, men det drillede mig helt vildt at få grejet samlet.
Man kan blive overrasket over sig selv,- på den dårlige vis  🙁  ,  jeg kunne ikke huske hvor meget nedhal, ud over at der ikke skulle meget til, hvad skulle forlængere stilles på, og bommen, plejer den at have en beskyttelse omkring masten?
Endelig lykkedes det ikke, at få mine udhalsruller til at spille, og edderrasende, kampsvedende og fed, måtte jeg hive en anden bom ud..

Da jeg så endelig kom på vandet, viste det sig, at sejlet kun med vold, kunne slå rundt, og set i lyset af netop den smørrotation en Icarus normalt er kendetegnet ved, kunne selv jeg indse, at noget var helt galt.
Fordelen var så at jeg i minimal vind kunne få en lille svævetur, men havde vinden tiltaget, havde jeg virkelig været udfordret.

I morges hev jeg derfor hele forsamlingen ud igen,- sejl, bom(den rigtige)mast og forlænger.
Fandt ud af hvorfor jeg ikke kunne få udhalsruller til at samles,- en fuldkommen amøbeagtigt fejl 40.
Konstaterede at bomme skulle have en bombeskytter på, og så begyndte jeg at trimme nedhal.

Og det lykkedes til sidst, heldigvis, nu kan sejlet slå rundt som det plejer, og jeg har forhåbentlig generhvervet evnen til at sammensætte grejet igen.

Hov vil nogen nok sige, hov hov,- hvorfor benytter du ikke trimsettings på sejlet, og hov,  hvorfor benytter du ikke din trimbog (som du selvfølgelig opdaterer)

Trimsetting på Avanti Icarus…meget godt kan man sige om det sejl, med settings er nogen et bagstiv italiener i en svamperus har trykt- har ingen gang på jorden. Udelukkende trim visuelt, og det kan være svært, indtil man lærer at smide al gængs trimteknik overbord.

Min trimmebog da?  Jo jeg fører skam en sådan, på min pc og kan hente fra skyen på min tlf,- men jeg benytter den udelukkende når jeg prøver noget nyt der skal skydes ind.
I dette tilfælde var der jo tale om det foretrukne sejl, anvendt +30 gange sidste år, hvorfor jeg ikke forestillede mig at det kunne være nødvendigt.
Rake på foil, mastefodsplacering og den slags, har jeg også optegnet.

Kan blot konstatere, at 5 mrd uden surf- for redaktionen er som at starte forfra.

Facebook Comments
Total Page Visits: 721 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *