web analytics
18. maj 2024
DalesHundSnak

Balroggen: Hos adfærdskonsulent

Tja, efter +50 år med Airedales, er jeg kommet til den konklusion, at jeg må have professionel hjælp til at komme videre med Balroggen.
Det er jo noget af et nederlag,- bedst som man troede at man forstod, og kunne træne Airedales, må man bide i det sure æble og indrømme,- ham her…Balroggen,- her trænger jeg ikke igennem.

Vi er nødt til at ændre hans adfærd ift drift, egenrådighed, jalousi og bideri.
Og jo, han bider stadig. Ligesom han springer op af alle, og gerne med en ødelagt jakke som udkomme.

Balroggen og jeg var derfor på besøg hos en adfærdskonsulent,- dels for at afdække om jeg var fuldkommen gal på den, både ift de forsøgte tiltag, men også for få fremmede øjne til at kigge på hans adfærd.

Kom ind til hende i konsultationen.,- “slip ham bare løs”, hvad jeg så gjorde.
Han høvlede selvfølgelig hen og op til hende, lidt bideri, tilsat hyggegumlen i arme, ben, sko,- og så videre,- hun havde en fin reol med udstillede hundeting,- I kender det, – shampoo, kamme, seler, små foderposer  osv…2 sekunder så havde han ryddet hele udstillingen,- videre hen til hendes skrivebord,  hvor han fik slettet den oprettede rapport om ham, da han trykkede på tastatur til pc, smed mus på gulvet, jagtede den lidt, hoppede op af døren, forsøgte at grave sig ud, og sluttede af med at tisse op ad væggen…..

Selv jeg var overrasket over hvor voldsom han var. Og har aldrig oplevet så massiv vildskab hos ham. Jeg tror også af konsulenten var forbavset, men forsøgt at skjule det bag en prof. maske- der dog krakelerede lidt da han ryddede udstillingen med 237 genstande…

Vi snakkede lidt om hans opvækst, der på farmen (kennel) ikke har været helt let, idet hundemor ikke gad hvalpe, og han derfor måske ikke er blevet “opdraget” i sociale hundenormer.
Anyway, vi skal ikke menneskeliggøre en hund, – så ikke sikkert det er årsag.

Snakkede om træning, stimuli og vej videre frem.
Jeg træner spor med ham flere gange om dagen, og det er han god til, ligesom det trætter fint.
Øver også diverse tricks med ham, og det er også sjovt synes han- jeg kan godt lære ham nye ting,- og det er ikke min opfattelse at han er direkte dum, omvendt anser jeg ham heller ikke for at være specielt smart.

Udkommet af besøgt hos adfærdskonsulenten var sådan set hvad jeg havde forventet. Mine observationer er rigtige og ikke subjektive, det skyldes ikke udelukkende at han er en unghund på 13 mrd- men derimod at der er noget der blokerer for indlæring hos ham- her sigter jeg til sociale kompetencer ift omgang med mennesker og adfærd i hverdagen.

Jeg skal nok lige understrege, at der INTET ondt er i ham, han er ikke bidsk, har ikke ødelagt noget ifm alene hjemme (som han max er 6 timer måske 2 gange om ugen) Faktisk er han en meget kærlig og kontaktsøgende hund, der blot ikke formå at omsætte sit sindelag til en tålelig hverdag hos os.

Som nævnt, min frue og jeg er vant til Airedales, han er nr.4,- og vi  er enige om hvordan vi vejleder og trækker grænser.
Udfordringen er sådan set blot at han er bedøvende ligeglad.

Jeg fik et par ideer hos konsulenten som jeg vil arbejde videre med ….hvis han gider.

Insta: #skipthedale

Facebook Comments
Total Page Visits: 1879 - Today Page Visits: 3

One thought on “Balroggen: Hos adfærdskonsulent

 • Kære Peter
  Det er jeg ked af at læse.
  Skriver lige på Mess.
  Mange hils
  Hans

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *