web analytics
20. maj 2024
FoilSnakWindsurf

Hvad er en god surfdag?

Det er selvfølgelig meget individuelt, og heldigvis for det.
Hvad definerer en god dag på vandet?
Hvornår har man en sådan, hvad skal der til?

Jeg har lige kigget på min log,- jeg har været på vandet 36 gange i år,- dvs jeg ender nok på noget 40-45 gange i år.
Har jeg haft sådan en rigtig god dag?…Hmm ikke lige som jeg husker det.

Jeg kender en golfspiller. Han har haft een, siger og skriver een god dag i hele sin tid som golfspiller.
Det var den gang, han for første (og eneste) gang ramte golfkuglen fuldkommen som planlagt.
Den fornemmelse har han jagtet lige siden.

For at have en god dag på vandet, skal jeg have flere forhold der går op i en enhed.
Og jo, selvfølgelig har jeg haft gode dage på vandet, men sådan een eller to rigtig geniale, nej ikke i år.

For mig er en god dag både det sociale, det tekniske, og det fysiske…(næsten som sex faktisk)
At mødes med ligesindede på vandet, forventningen om gode oplevelser på vandet, snakken der er, mobningen og konkurrencen…alt sammen med til at sætte en op.

Ofte har der før en session været gang i nørderi,- især efter jeg skiftede til foil.

Forud for den praktiske del på vandet, er der jo også en spænding, om de indstillinger og tanker man har foretaget og gjort sig,- vil det virke?

På vandet, skal forventningerne helst indfries, – jeg er altid lidt skeptisk i starten, passer sejlstørrelse nu, er der for meget/lidt vind, hvordan er søen,- og hvis nu disse faktorer arter sig, så begynder man at mærke efter, hvordan passer indstillinger, trapezliner, fodstopper, bomhøjde….hvordan med lift fra foilen, for meget, for lidt,- er det en fordel med bagerste fod i stroppen eller ej, og en masse andre faktorer.

En rigtig god dag på vandet, skal for mig helst være i varmt vand, shorty og 6ms ca.
Kombineret med andre fæller, der også er i godt humør,- jamen det forplanter sig, og er selvforstærkende. Disse dage er aldrig dårlige, heldigvis.

Men sådan er rigtig, rigtig god dag,- det er der længe imellem.
Man kan blive positivt overrasket,- måske spottet er bedre end forventet, vinden mere stabil osv, måske man sejler stærkere eller længere end længe.

Fantastisk dag,- nææ,- det er der længe imellem.

Sidst jeg havde en fantastisk dag, var efter 7 mrds skadespause, og første forsigtige dag på vandet…..det var en oplevelse jeg husker, og vil huske længe.

Men sådan over året, næ ikke rigtig.

Hvorfor så dog fortsætte?

Fordi man ligesom golfspilleren jeg skrev om,- man har haft disse dage, og man har jagten dem lige siden.

Bevares, jeg har haft rigtig mange gode sessions i år, også en del mindre gode, men aldrig så dårlige, at man alligevel ikke går fra spottet i godt selskab.

Nu er den kolde sæson indledt, men jagten efter den perfekte surfdag er ikke stoppet.

 

Facebook Comments
Total Page Visits: 1933 - Today Page Visits: 1

6 thoughts on “Hvad er en god surfdag?

 • Bare en lille sidebemærkning – Bensen! Du er altid så go’ til at holde den selvironiske fane højt! Dét synes jeg er pragtfuldt. Hvis ingredienserne til ‘den gode surfdag’ (hvordan hver enkelt nu end definerer dét begreb) ikke lige er tilstede, så kan man da forhåbentlig få tiden til at gå med at grine lidt af sig selv! Således så sent som i går, hvor jeg var taget på eventyr til Jammerland Bugt syd for Kalundborg – dér sku’ der være noget at rive i i går, sagde udsigten. Sejlede bedst med 4,8 til sidst – men KUNNE ha’ haft en fest hele dagen med 4,4. Hvad skete der da?? Jeg kvaj havde fået forbyttet poser og sejl hjemmefra (4,8 i 4,4-pose og omvendt) – så jeg TROEDE jeg riggede 4,4 til en start – dén var imidlertid ALT for stor (og var jo i virkeligheden altså også en 4,8…) – men fordi jeg TROEDE, jeg havde taget 4,4 på røg jeg jo så direkte videre ned i alt for små sejl, da jeg ville rigge ned (fatter stadig ikke, hvordan jeg ku’ overse specs på den 4,8’er). Bandede og svovlede over, hvad jeg så fejlagtigt troede var ‘elevatorvind’ …. Opdagede først til sidst, hvad der var galt – da var vinden så begyndt at løje, så nu passede 4,8 fint…DHUH !!! Hvis ikke dét tager prisen som sæsonens ‘rookie-mistake’ ved jeg snart ikke, hvad der skal til (briller havde ikke hjulpet…). Så jeg brugte m.a.o. 3/4 af tiden på at tøffe rundt med for små sejl og på at holde mit eget danmarksmesterskab i at rigge sejl om, og om, og om….

  Besvar
  • Haha, konge kommentar,- tak for den, fik en griner. /Bensen

   Besvar
 • Troels Feld
  Har næsten altid en god surf dag uanset vind regn og besværligheder . Hvis vind og vejr slår fejl nyder jeg den dejlige natur i Roskilde Fjord og gode venner’s selskab

  Besvar
 • Jeg kommer nok for sjældent ud (p.t. lige rundet de 20 gange i år, hvilket er i den høje ende for mig), når jeg kan sige, at der i virkeligheden skal virkelig MEGET til, før det IKKE har været en ‘en god surfdag’! Bor langt inde på ‘Djævleøen’ og har træls køretid til alle vindretninger. Så måske er det forventningens glæde bag rattet, der gør det. Nogle gange forventningens nerver, når adrenalinen pumper, mens man ser hvordan det rusker stadig vildere i træerne, mens man nærmer sig dagens spot. Det er en udflugt ud i det ukendte hvergang. Måske er det netop det med at komme helt væk fra det kendte, der stimulerer. Men de rigtig gode dage er selvfølgelig nok dem, hvor man kan komme afsted uden stress – få det rigtige udstyr med – være heldig med at finde parkering – vælge det rigtige grej i første hug. Det behøver ikke være vildt eller perfekt hvergang. Har kæmpe fornøjelse af at slupre afsted en kilometer fra land, når solen bryder frem under den kulsorte himmel og oplyser de små hvide skumtoppe i modlyset. Eller bare ha’ en cruise-dag, hvor vejret er godt og manøvrerne sidder. For mig er der s’gu’ ikke så langt mellem ‘snapsene’. Windsurfing er ‘feelgood’ – denne her video skudt med GoPro i august ud for Møn synes jeg rammer tonen i, hvad jeg taler om: https://youtu.be/oKOcnBpwDEI

  Besvar
  • Flot, flot film, tak for den 🙂

   Besvar
 • Flemming Schulz
  God jagt. Troede ærligt man fik mange flere gode dage på en foil. Som alm windsurfer skal man jo op omkring de +10sek/m for at komme op og plane nå nu vægten er omkring de 0,1 tons
  Og vedr golf så gir jeg dig ikke helt ret. Der siger vi “en dårlig dag på golfbanen. Er stadig bedre end en dag på jobbet” mon den også gælder vedr surf

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *