web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

2.gang på foil.

Og det er ikke redaktøren vi snakker om, desværre vil jeg nok mene.

Nej, det handler om den rasende og innovative udvikling der er sket inden for begynderfoils.

Jeg kan, sammen med et par stykker mere (Henrik og Kai), med rædsel se tilbage på de foils vi forsøgt at lære det på,- og med meget stor tilfredshed kigge på det der er til rådighed nu.

Som jeg har tudet jer ørene fulde af, så finder jeg min Np Glide Wind ualmindelig velegnet til at træde ind i verdenen som foiler.

Desværre kom den først på markedet, efter at  jeg havde ødelagt hvad der økonomisk svarer til en nyere brugtvogn af god kvalitet,- trættet vagtlægerne med henvisninger til alt muligt skanningssjov osv…

Ovennævnte betyder, om ikke andet, så at jeg har en vis erfaring med foils (på godt og ondt) og derfor kan man måske ikke ligefrem påstå jeg er begynder,- selv om det ofte fremstår således når jeg er på vandet. 😳

I øjeblikket har jeg fornøjelsen af, at sejle lidt sammen med Simon, som efter lange og grundige, meget, meget grundige, overvejelser er kommet til det resultat, at han vil være foiler.

Jeg/vi har således lejlighed til at iagttage hvordan det nye begyndergrej har udviklet sig, eller også, har den nye windsurfer der begynder på foil, langt bedre forudsætninger,- det skal jeg da ikke afvise.

Simon har valgt at anskaffe et Starboard foilboard og en Starboard Supercruiser foil.

Fornuftigt setup, og stor frontvinge, med afrundende vinger og KÆMPE areal.

Og det virker simpelthen bare.

Mig bekendt har vores kandidat kun været ude 2 gange, og begge gange i meget fin kontrol, tror ikke jeg har set ham lave et eneste foilstyrt, han har vist ikke engang brækket nogen knogler endnu. 😉

Ved de to gange han har været ude, har jeg været tæt på, og kan se at det foilsæt virker.
Stille sig op på boardet, hoppe i trapez og lige så stille løfter boardet sig fri af vandet og virker ret stabilt,  ikke meget Kænguru over det, og kontrollerede landinger ligeledes.

Eller sagt på anden vis, det setup er absolut godkendt.

Generelt tror jeg,  at de nye begynderfoils/freefoils virker rigtig godt faktisk.

For en lille uges tid siden, gik Simon og jeg på vandet. Stig der også foiler normalt, var forhindret, men dog på stranden, og ud af ingenting, hentede han noget prof. fotoudstyr frem, og selv om vi foilede flere km. ude fik han noget i kassen.

Jeg lavede en lille rå-video i går.
I dag har jeg rodet lidt mere med det, og denne gang zoomet ind på foil og afstand til vandet,- en rookie-service til Simon…. 🙂

Stor tak til Stig, der fik noget fanget i linsen, under meget udfordrende forhold.

Surfers Paradise i stødende fralandsvind.
N-vind 4-8ms

Simon på: 
Starboard foilboard 150 liter
Starboard Supercruiser (foil)
NP Hellcat 7,2 ish?

Bensen:
JP Hydrofoil 135
Loft Skyscape 7,6
NP Glide Wind

Facebook Comments
Total Page Visits: 3166 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *