web analytics
18. juli 2024
FoilSnakWindsurf

Wing i vigen

Det er et stykke tid siden jeg sidste har været på vandet. Faktisk ikke siden 14 juli, og det har betydet, at jeg har måtte holde en sommerferie uden surf.
Dårlig ryg var årsagen.

Det går nu lidt bedre, så jeg havde mod på at forsøge med wing for alvor.

Hidtil har jeg kun fedtet lidt i sammenlagt 1 time, og i ingen vind.
I dag var der så vind, endda til den gode side.
Egentlig,  var det min plan, at forsøge mig i helt fladt vand omkring færgehavnen i Ebeltoft, men der var i klubregi,- vi snakker her Ebeltoft Windsurfklub, stort fremmøde af ligesindede wannabees, så jeg gav det et skud her.

Hmm, da jeg ankom til klubben blæste det ca. 8ms-, det skulle tiltage.
Jeg havde planer om, at anvende eget grej, det vil sige et gummiboard på str. med Royal Ark, og min 6,0 Duotone wing.
Dette tilsat en Gong 2500 frontvinge på 85 cm mast.

Altså godt nok har jeg hørt, læst og fået fortalt, at power er din ven, meen, med en udsigt der nævner +10ms, måtte jeg nok lidt ned i wingstr.
Heldigvis har jeg overlevet et begynderkursus i Wing via klubben, og som medlem, kan jeg herfor anvende klubbens winggrej ud for stedet.
Pustede derfor en drage op på 5,o m2

Lige for god ordens skyld.
Jeg har ALDRIG prøvet at winge i vind ud over 1-2ms. Nu skulle jeg så forsøge,  i direkte pålandvind 8-9ms, og i øvrigt for første gang på mit nye gummibadedyr på 10.000 liter..mindst.

Ved forcering af stensætningen ned til vandet, konstaterede jeg første fordel ved gummidyret,  – man behøver ikke være så bange for at smadre det ned i sten,- i modsætning til alle min carbonboards.

Det blæste jo lidt, så wingen var ganske urolig og jeg syntes den trak umanerlig meget mens jeg gik ud,. fandt så ud af, at et geni havde monteret leashlinen midt på strutten, hvilket betød,  at når vingen tog vind,  trak den med det samme.

Senere fandt jeg ud af, at årsagen hertil var, at samme line var umanerlig kort, og man ikke kunne vende vingen om når den lå og kogte på ryggen.
Heldigvis har jeg som alle surfere, lidt snor i min vest, så fik linen forlænget, og det hjalp.

Vi er flere der har diskuteret, hvordan man lettest  kommer fra knælende stilling op op at stå på boardet.

Birger og jeg har udvekslet mange teorier, og fælles for os, er at vi har set det som en udfordring.
Faktisk er det sådan i hjemmet, at er jeg endelig ned i knæ, så sweeper jeg lige området,…. ligger der legesager fra Balroggen som jeg skal have med op, nu jeg alligevel er hernede…:-)

Inden vi gik ud, tørtrænede Birger og jeg lidt på plænen,- ikke at det ændrede ret meget for mig,- men så var det da gjort.

Ud gik den fede redaktør, vandet hundekoldt, direkte pålandvind..hmm.

Kravlede op på boardet, kæmpede lidt med wingen, der selvfølgelig vendte forkert, kom op på knæ,- fik lidt fart, forreste ben bøjet,- hm, tænkte min hjerne, gad vide om ikke…og rejste mig og.
Succes i ca. 5 sekunder, så tog jeg den på snotten i dragen.

Gennemteste de næste 45min de (formodentlig)mest anvendte styrt,- kunne jeg lige så godt nu jeg alligevel var i gang.
Havde de forventede nedsmeltninger over liner der viklede sig ind i foilen, drager der var uopdragne, gummidyr der var dumme osv…

Kort og godt.
Jeg blev klogere på noget, forvirret over andet,- nok fuldkommen som forventet.

Hvad jeg er positiv over, det er sgu ikke noget problem at komme op at stå,- det havde jeg frygtet.

Er fuldkommen overbevist om, at det får jeg nok lært en gang. (vi snakker jo ikke foiling)

Jeg ved også, at jeg næste gang vil opsøge helt fladt vand, så bølger ikke skal være en undskyldning for at styrte på den konto.
Og endelig er jeg tilfreds med mit gummigrej, i min alder, med de motoriske udfordringer man har som gammel mand, der ikke har set sine fødder i årevis, er mange liter og bredde, i starten en hjælp.

Nu vil jeg den næste uges tid pleje mine blå mærker på job, og så må vi se om jeg ikke er klar  når der dukker en fridag op igen.

Tak til alle der lagde ører til mine dårligt undertrykte frustrationer, højlydte eder, og ind i mellen orgastiske råb når jeg sejlede i +7 meter

.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1320 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *