web analytics
18. juli 2024
FoilSnakWindsurf

EWK: Wing intro del II.

I går var redaktionen på del II af et wing intro forløb arrangeret af Ebeltoft Windsurf klub.

Faktisk, var det kursus nr. 4,- men pga af uforudsete begivenheder, har redaktøren ikke haft mulighed for at deltage i de  mellemliggende kurser.

Denne gang troppede jeg op med eget grej,- Gong board, Gong foil, men eeeeeekstra stor frontvinge, sådan ca. på størrelse med Læsø og en Duotone 6m.
Både Søren og Tara( instruktører)  uddelte stor ros for valg af grej, så det var en topmotiveret redaktør der begav sig ud i kampen med møller, eller i dette tilfælde, drager.(Wings)

Første gang jeg forsøgte havde vi måske 1ms,- denne gang 2-2,5ms- altså markant mere vind 🙂

Kunne også iagttage, at de kursister der havde valgt at tage klubbens oppustelige boards på 170 liter, alle var i stand til at komme op at stå.(og så havde de jo deltaget i alle de foregående kurser)

Jeg derimod, var voldsomt udfordret af manglede evne  til bare at sidde på boardet i 20 sekunder af gangen,- hold da kæft hvor sådan et stykke glasfiber er glat…Og hold da kæft hvor jeg bruger mange kræfter, på at komme ombord på boardet igen,  når jeg har chekket vandtemperatur og bundforhold atter.
Det er sjovt så mange flere kræfter man benytter for at komme ombord på et wing board ift et windsurf eller Windfoilboard.

Efterhånden lykkedes det mig at sidde på knæ, ja måske op til 35 sekunder, og lejlighedsvis også at hilse på dragen/wingen,- der på det bestemteste afviste en hver form for samarbejde, og med stor selvfølgelighed fejede mig ned af boardet når jeg ville tage lidt på hende.

17 vandture mere, og jeg kunne nu, ind i mellem, komme i lidt nærkontakt med hende (Wingen), men hun var nu ikke særlig imponeret over mine forsøg på styring, og kvitterede hver eneste gang med at dyppe en wingetip i vandet, således jeg dyppede hele kroppen i vandet.

Søren instruktøren, lå 5 meter fra mig på SUP, og kom med mange gode forslag, opmuntring, og gentog oftere og oftere, at han ikke var stødt over redaktionens sprogbrug, og udelukkende opfattede det som engagement i processen,-der…medgav han..for nogle kunne være længere end andre….hm.

42 vandgange senere, lykkedes det mig at sidde på knæ, fange vinden på en måde,  der besværliggjorde dragens evindelige tendens til at feje mig af…og efter passende udvalg af eder, tilsat sved, forbandelser og generel utilfredshed med situationen, rejste den fede redaktør sig faktisk på boardet, og stod rank og flot på boardet og sejlede- gentager sejlede,- ikke foilede, men tøffede…mindst 14 meter inden jeg tog den på snotten ned i dragen.

I forbindelse med den store succes udstedte jeg jubelbrøl, der af nogen…instruktører fx. kunne misforstås til noget negativt…og jeg har måske en lille formodning om, at gæsterne på Fregatten Jylland, troede at råbene var en del af lydkulissen på rundvisningen.

Anyway,- jeg kom op, jeg sejlede lidt (meget lidt) og modtog stående bifald fra Søren.
Som det hører sig til, så døde vinden, så ret meget mere blev det ikke til.

Så hvad er så næste step, nu der først kommer kurser i klubben efter sommerferien?
Tja.
Vil nok forsøge på lidt på egen hånd, allierede mig med nogen på samme niveau fra klubben, og se, om sommeren ikke kan give en fordobling af sejlede meter

.

Super god intro, gode instruktører, lækkert klubgrej, varmt vand og skide SJAV.
What´s not to like.

Mine eventyr med WING er ikke slut.

Facebook Comments
Total Page Visits: 2523 - Today Page Visits: 1

2 thoughts on “EWK: Wing intro del II.

  • Præcis, nærmest spild af tid hvis mindre end 7-8 m/s.

    Besvar
  • Forsøg igen en dag med vind. 7-8 ms er optimal de første gange.
    Godt valg af udstyr størrelser 🤙

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *