web analytics
18. juli 2024
FoilSalg

Dagen efter.

I dag havde vi besluttet at foil skulle foregå fra surfklubben i Ebeltoft.

Eller rettere, jeg var nok beslutningstager, men fik  fuld opbakning.
Årsagen til valg af spot, var sådan set vindretning, idet der i går aftes var lovet NNV-drejende NV. Hvilket på Blå Flag dels giver lidt fralandsvind (ikke noget problem på foil) men også ind i mellem, meget stødende og ustabil vind.

Oven på to dages kraftig vind, var jeg lidt bekymret ved tanken om tangsituationen omkring Fregatten Jylland og den lille vig, havde mistanke om, at der kunne være opstemmet en del tang her.

Og, kan jeg afsløre, det var der. Det er det ikke længere, for det har jeg pløjet rundt i 😉

Faktisk havde vi fint fremmøde. Kl 11 var aftalen, – Stig, Morten, der i øvrigt er døbt junior, Olav og en gammeldags surfer også mødte op. Tror desværre ikke at Lars på gammeldags fik så meget ud af dagen?

Der blev målt 5-6ms, lidt mere vind længere ude var mit bud.
Blev rigget 7-ish af alle.
Og så må jeg med beklagelse konstatere, at tiden hvor de åbne surfluffer skal tages i brug er kommet.

Fik bakset grejet ned af rampen,- er ved at have teknikken nu, og  så hoppe ud til grejet kan flyde,- jeg er endnu ikke så lokalkendt, så mine fusser opdager konstant nye sten som jeg sparker til,- desværre også en påsejling med foilen.

Der skulle krydses ud, direkte pålandsvind, et enkelt ben, og så var man fri.
Stoppede op, og rystede den forventede tang af foilen, min plan var at søge op i den lille vig bag ved skudehavnen.
Dels antog jeg fladt vand, dels håbede jeg tangfrit, og endelig havde jeg en formodning om lidt mere og stabil vind.

Jeg fik 2 ud af 3 rigtige.
Der var fladt vand, og der var stabil vind,- meen noget tang dog.

Nu er det sådan, at lige så snart jeg har bare en lille fornemmelse af, at der muligvis, engang, har siddet et enkelt mikroskopisk tangsegment på min foil,- så kan jeg ikke komme i svæv.
Det er uden tvivl psykisk, men sådan er det.
Efter en del bakmanøvrer, tilsat passende og nøje udvalgte eder, endte det faktisk med, at fornemmelsen om et fint sted at foile kom til at holde stik.
Den der lille vig kan noget særligt. Jeg har mange gange været sejlet derop fra Blå Flag, og netop opnået en slags speedpiste, roligt vand, og i mange vindretninger meget fin og stabil vind.
Fik lokke juniorsurferen med derop, og så at han havde de første ture med svæv og dertilhørende styrt. Helt som det skal være 😛

Jeg havde den vanlige times tid på vandet, så sagde ryggen, at tiden var kommet til at stoppe. Lidt ærgerligt, for faktisk en rigtig god dag.

Stig kom ind kort efter, hoppede rundt og øffede lykkelig over sit nye Severne Foil sejl.
Jeg kunne også på vandet konstatere, at det virkede, så absolut et sejl jeg vil lade indgå i mine overvejelser,- dog i str 8,0.

På vej ind, eller rettere op af rampen til stien, blev jeg antastet af en nydelig frue,- der høfligt spurgte,- hvorfor gør I dog det? Jeg synes det ser koldt ud…..

Det tænker jeg stadig over. Men dejligt at man kan klæde om i varme omgivelser inden i klubben.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1310 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *