web analytics
18. maj 2024
FoilSnakWindsurf

Avanti Icarus. Feedback

Jeg har lovet flere at komme med lidt feedback om de foilsejl jeg pt. anvender.

30 gange i år har jeg anvendt Icarus 7,5 som primære sejl og 4-5 gange Icarus 5,5.

På det grundlag mener jeg at kunne konstatere, at de sejl, rammer lige i øjet i forhold til de ønsker jeg har til foil.
Og det er jo som bekendt gammelmandsfoiling.
Med dette menes det må godt være let, at det er hurtigt i svæv gør heller ikke noget,- håndterbart uden at de gamle knogler og sener overanstrenges,- og så må det godt have noget holdbarhed også.

Det unikke ved det her sejl er rotationen. Jeg har nævnt det mange gange, men den er unik.
Vi står her med et sejl med 3 cambers og til trods herfor, slår det rundt uden nogen form for problem. Jeg har aldrig oplevet så smooth rotation med noget cambersejl nogen sinde.
For at forsøge lidt forskelligt, har jeg for sjov stoppet flere forskellige, og ikke nødvendigvis særlig velegnede master i sejlet, og de virker alle.
Selv en NP mast med forkert kurve, kunne anvendes.

Til helt lowend sejlads, som er den primære årsag til at jeg benytter sejler, kombineret med stor frontvinge på min F4foil,- er det genialt.
Rigtig godt var det med en 100% racemast fra Simmer,- det spillede,- men nuværende Patrik 80%kul er nu heller ikke dum.
Jeg tror faktisk, at eneste udfordring ift rotationer er tykkelse på masten.

Redaktøren er ingen ørn til at pumpe noget som helst i svæv, men på en god dag, tom mave og målrettethed, tror jeg at jeg kan pumpe i gang på 4.5-5ms med det sejl, og altså holde det svævende.

Pros:
Rotation.
Vægt
Lowend

Meen, jeg har jo også øffet om andre ting.
Tackstrap- en pisser mig bare af.

På min 7,5 benytter jeg udhalstrim, og det bruges rigtig meget faktisk. Det skal nok ses i lyset af den mildest talt underlige anbefaling påtrykt sejlet. Jeg sigter her til trimsettings printet.
Bedste fald er de resultat af en yazzykonkurrence,- alternativt udfærdiget i en bagstiv rødvinsbrandert…

Det har INGEN gang på jorden, og det bedste man kan gøre er:
1. Kigge på havet på spottet, og afgøre hvor meget det blæser
2. Trimme på fornemmelse.
3. Glemme alt om hvad man nogen sinde har lært om nedhal, og luske rundt med et sejl der skriger til himlen om mere af den slags.
Men, det skal det bare slet, slet ikke have.
Og her kommer udhalstrimmet ind. Fordi man er så forsigtig med nedhal, er det en nødvendighed med udhalstrim for at tilpasse forhold. I hvert fald på 7,5,- jeg er lidt i tvivl om 5,5.

Alt for længe har jeg givet ca. 1 cm for meget nedhal,- da jeg mandede mig op, og besluttede at jeg var en voksen, ansvarsfuld surfer,  der godt turde stå ved manglende nedhal (visuelt), begyndte sejlet virkelig at spille.

Sejlet skal rigges ved at man stikker masten igennem,- jeps,- igennem cambers…LYNER disse, giver nedhal og herefter monterer bommen.

I øvrigt kommer sejlet med nogen fine udhalsruller,- der er en klar gevinst for tilrigning. MEN, skal blive på bommen, og forudsætter derfor at man kun benytter samme bom til et Avantisejl, idet samme ruller ikke passer på andre sejl- eller i hvert fald ikke på mine NP sejl.

Beklageligvis, betyder tilrigning som ovenfor, at der hurtigt kommer folder i sejlet, og…pga af den hvide mastelomme, bliver den lynhurtigt beskidt at se på.
Optimalt riggede man altid sejlet på mormors fine rødternede dug,- men det kommer nok ikke til at ske.

Gik sejlet igennem sidst jeg riggede af,- ingen problemer med syninger, ingen ting der viser svær brug, og kun normale tegn på slid.
Dog har jeg fået rustpletter fra cambers antager jeg,- og forventer at det tager mindst 3 knob af topfarten.

En lille øv.
Når jeg rigger min 5,5 med anbefalede mast, fræser masten lige forbi endeproppen i toppen af masten. Man opdager det straks, men kunne være undgået hvis man havde syet hullet omkring endestykket mindre.

Men fede, fede sejl, de bliver hos mig.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1158 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *