web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

Wingfoil. 2.session

Gav det et skud med WING i dag.
Og det skyldes sådan set udelukkende,  at jeg var til møde med mr. waterman hr. Blæsild for et par dage siden.
Og han sælger unægtelig varen.

Jeg har sådan on/off leget med tanken om at forsøge Wing, har været tilmeldt kursus hos Ebeltoft Windsurf Klub, og fået det teoretisk på plads, men desværre var der på på de to dage jeg kunne deltage på kursus, ikke forsynet med ret meget vind.

Jeg har seriøst forsøg på 1 time på bogen, det er alt.

Meen, når jeg begynder at kaste mig over noget nyt, så nørder jeg en masse, kommer til en masse konklusioner, hvoraf ca. 78% er direkte forkerte, 20 % ubrugelige, og resten spild af tid.

Anyway.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at mine motoriske evner for nuværende,  ikke rækker til det Gong hardboard jeg har på 130 liter.
Belært af utallige forsøg på at lære noget nyt, ved jeg, at jeg har en ualmindelig veludviklet evne til at gøre det mere kompliceret for mig selv.

Forsøger derfor at minimere frustrationer, og anskaffede mig derfor et kæmpe, gigantisk hangarskib, iform af en oppustelige plastik platform, udelukkende med det formål, at lære at rejse mig, og ikke mindst lære håndtering af en winge.

Jeg har en frontvinge på størrelse med Falster, så det er ikke problemet.

I den indskrumpede reptilhjerne, kom jeg også frem til, at det kan være en fordel,  ikke at lægge ud på den normale mast med længde på 90 cm, så jeg har anskaffet en 60 cm mast…primært fordi, jeg ved,  at jeg vil komme til at vade, og vade, og vade op, fordi jeg ikke kan holde højde.

Walk of Shame 🙂

Idag var vejret indledningsvis genialt til at øve lidt Winghåndtering, og jeg har fået anbefalet spottet ved Færgehavnen i Ebeltoft.
Futtede derud, varm luft i maven, men besluttet for, at jeg i det mindste skulle give det et forsøg.

Og det var umiddelbart genialt. Ingen bølger, og forholdsvis ren vind..VNV vist og omkring 6-7ms.
Riggede hurtigt, Duotone 6m2.

Mødt en englænder, der åbenbart er storforbruger af spottet.

Jeg havde som mål at komme op at stå på boardet, ikke foile, blot stå op.
Og så selvfølgelig få lidt kvalificeret fornemmelse af dragen(Wingen)

Kom ud, kravlede op,- hvorfor skal sådan en Wing altid fede den på ryggen,- jeg bruger uhyggelig meget tid på at få den vendt.
Nå, kravlede op på Falster, fik wingen (kan man ikke kalde det for dragen?) op,- pænt tryk i monsteret, og rejste mig op…sejlede ca. 25 meter og fik så vingen ind foran boardet og sejlede derfor ind i dragen. Dette talent fik jeg forfinet ganske godt i dag,- bedst som det går fint,- står op, og synes egentlig det går forbavsende ok, så får den ski… drage den ide at den vil sejles over. Resultatet er givet på forhånd, vandtur.

Der kom mere vind, og det blev lettere og lettere at komme op at stå, ny personlig rekord på 170 meter stående (faktisk opmålt) og igen…fuck.- vingen i vandet foran.

Nu pæn vind, måske +8ms, og når jeg forsøgt at rejse mig blev jeg fejet af med det samme.
Ok, tog et par ture på knæ istedet, og fik styr på hvordan man håndterer vingen når der skal vendes,- det var så ikke noget stort problem når man står på knæ.

Efterhånden for meget vind til mig.
60 min på bogen, og lidt klogere på nogen ting, forvirret på andre, og forbandet på en hel del.

Alt i alt en rigtig god dag synes jeg. Blandt andet lærte jeg, at styrte og ramme menisken ned i luftventilen er en ret dårlig ide.

Det var 2. session (seriøse session) og nu 2 timer på vandet.

Er jeg hooked? Nej ikke endnu, men dog så meget at jeg er er nået til det der stædige punkt, det VIL jeg sgu lære. Basta.

Klar i morgen?

Facebook Comments
Total Page Visits: 918 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *