web analytics
18. maj 2024
FoilSnakWindsurf

Trapez til foil.

Her i den vindfattige tid /&%€##”, kan man jo sagtens forfalde til at drømme, tænke og måske købe, af ren desperation.

Mit falkeblik (jeg er ekstremt langsynet, kan se øjenfarve på en måge 100 meter væk, men ikke læse min telefon) er faldet på min trapez.

Dem har jeg et antal af, og faktisk lånt en eller to ud, nu jeg tænker på det.

Anyway.

Min foretrukne trapez er en Maui pro, og en hoftetrapez.

Dengang jeg startede med at surfe, det var ca. på det tidspunkt Winston Churchill var marineminister,- var hoftetrapez forbeholdt bølgesejlere, og i en vis udstrækning også anvendt til de stakler, der skulle lære deres første trapezstyrt ift med opnåelse af skills i trapezsejlads.

Jeg startede derfor som alle andre med siddetrapez, og sejlede i mange år med en sådan.

Fik noget knæbøvl, og forsøgte herefter hoftetrapez, og det blev jeg glad for.

For det første får man ikke hevet kuglerne op i munden når den strammer, dernæst giver hoftetrapez en fornemmelse af frihed. Hele underkroppen kan lige pludselig arbejde, og man kan lettere optage bevægelser fra boardet.

Kiggede på nuværende trapez, den er vel 8 år gammel, og godt brugt. Spørgsmålet er.
Bliver trapezer slidt med alderen?
Som alle ved, har en redningsvest en udløbsdato, for hver gang den bliver våd, taber den lidt opdrift, men mister en trapez styrke?

En trapez tilpasser sig i nogen udstrækning kroppens facon, og alle der har prøvet at låne en trapez, ved at den passer dårligt.

Når man har sejlet et stykke tid med samme trapez, ved man lige akkurat hvor langt man kan hive bommen ned for at fange krogen, og tilsvarende når man skal ud af den igen.

To spørgsmål rumler.

1. Bliver trapezer virkelig så meget bedre gennem årene, rent udviklingsmæssigt, som producenter påstår?
2. Er nogen hoftetrapezer mere velegnede til foil, end andre?

Når man kigger på nettet, så benytter langt den overvejende del af foilere, hoftetrapez nu. Det er der nok en årsag til. Og med sikkerhed, hvis det ikke virkede ville vores kapsejlere ikke benytte dem.

Jeg døjer med ondt i ryggen, og kender mange surfere der gør. Har nogen erfaringer med skift af trapez har minimeret smerter?
Hører jævnligt surfere komme ind og sige, jeg får altså ondt i ryggen af den trapez, bare jeg havde…..osv.

Grundliggende ift foil, er min udfordring, at trapezen glider op. Dette kan muligvis skyldes den ualmindelig veludviklede farmave jeg har anlagt,- har valget mellem at sætte trapez under vommen, kan så ikke se krogen, eller over, hvilket betyder at den ender lige under mine rødvinspatter…loose loose.

Mere seriøst.
ER der ide i at uskifte trapez med nyere model?
ER de nye modeller bedre til at fordele trykket?

Hmm, er nok nødt til at forsøge- nogen bud på god hoftetrapez?

Lavede en lille undersøgelse af brug af trapez til foil.
Klar overvægt af hoftetrapezbrugere.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1839 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *