web analytics
18. maj 2024
Snaktræning

Træningslog #1.

Som jeg jo har truet med, vil der komme løbende updates på hvorledes træningsforløbet, eller nok mere korrekt, genoptræningsforløbet forløber..

I dag er det en ugen siden jeg fik en blokade mod smerter i skulderen, og optimalt set, så holder man skulderen så meget i ro i den periode, herunder mindst mulig belastning over skulderhøjde.

Jeg har jo kontraheret med en personlig træner fra youcando-it, for at optimere genoptræningen.
Pia som min træner hedder, har stor erfaring i netop genoptræning efter skader, og hun påstår ligeledes, at hun også har erfaring i håndtering af koleriske, overvægtige, pæreformede, gnavne gamle mænd,- også dem der som udgangspunkt aldrig lytter til noget eller nogen….med andre ord,- en type som redaktøren…host host.

I søndags mødtes vi for en gennemgang af træningsforløb ift genoptræning, og her blev jeg mødt af krav.

Målsætninger.
Delmål
Opfølgning

Ovennævnte jo netop en af årsagerne til professionel hjælp,- eller omskrevet, man er sikker på at få det spark i gumpen, der ind i mellem er nødvendigt. Og sagt i dette lukkede forum 😉 , så er jeg overhovedet ikke i tvivl om at Pia kan og vil  gøre det……

Målsætning er jo en skadesfri redaktør den 15 marts.
For at opnå dette, er der udarbejdet en struktureret øvelsesplan.

Og må jeg tilstå, jeg må sluge nogen kameler, for det er godt nok øvelser for pygmæer, trykke på en genstand, hive lidt i en elastik,-
Altså slet ikke noget med vægte eller belastning som man kan svede over,- jeg brokkede mig selvfølgelig højlydt over det, og blev bar mødt af…….Prøv nu lige øvelsen, INDEN du afviser det….

Hmm.

Det gjorde jeg så hovedrystende, og efterhånden som jeg blev overtalt til rent faktisk at gøre øvelsen korrekt, må jeg jo konstatere, at det strammede rigtig godt op i skulderen, og efter en omgang med det, havde jeg sjovt nok slet ikke lyst til at løfte på noget som helst.

Genoptræning af skulder består indledningsvis af en uges øvelser, hver 2.dag med ovennævnte, herefter kommer der elastikøvelser, det vender jeg tilbage med når jeg er startet.

Jeg er jo ikke meget for det….men ok,- 1-0 til Pia.

Træningstrunten var også af den opfattelse af jeg er for fed (hun omskrev til noget pænere) og derfor var et at delmålene også vægttab, med et slutresultat på -4,5 kg…mindst.

Hmm.
Dette betyder at cardio også skal tilføjes i højere grad end tidligere.

I går lavede jeg hele øvelsesforløbet for første gang,- består af 10 min crosstrainer (uden brug af arme)udstrækningsøvelser for ryggen, bentræning,  2 rygøvelser, maveøvelser og skuldertræning.

Jeg var noget øm i skulderen her til morgen, så idag var det cardiodag.
3o min på crosseren, og så svedte den fede redaktør i stride strømme, rygøvelser, udstrækning og endelig balanceboardet…..

Ha, det sidste markant forbedring.

Bad og så hjem, hvor redaktionshunden stod klar, hopper rundt og bjæffer,- husk cardio, vi skal ud at gå,  vi skal ud at gå…så ude med ham også

I øvrigt kun en af de vanlige 5 ture om dagen, dog ikke alle lige så lange.

Lige en kort video af hvorledes skuldertræning,- step 1 kan se ud.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1969

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *