web analytics
15. juni 2024
DalesHundSnak

The Balrog. 4 uger i ro.

Som jeg sluttede af med sidst, var den gode Balrog udfordret i venstre bagben.
Fik derfor taget røntgen hos dyrlægen,- og første besked ikke særlig god.

Venstre hofte ikke helt ok, mulig HD i en eller anden grad, svært at afgøre om trækken på bagben var på baggrund af hoften,- eller om han havde forstrakt noget. Det sidste kan jo især ses i lyset af hans enorme drive, og vilje til at køre på 100% altid. Altså på ingen vis en umulig diagnose.

Den lille famile håbede derfor at Balroggen kun havde forstrakt et ledbånd, og ikke noget alvorligt. Balroggen i øvrigt bedøvende ligeglad.

Han kom på 14 dages fuldkommen ro, tilsat smertestillende.

Alle med en Airedale på knap 2 år vil vide, at holde den slags tornadoer i ro, er noget af en opgave.
Aftalen med dyrlægen var, at han måtte max. gå 1 km tur..om dagen!!

Uden af gå alt for meget i detaljer, så kan jeg afsløre, at det har været meget, meget udfordrende, og har kostet livet på ALLE 37 forskellige bidedyr, mine kasketter, polstring i min kontorstol og uden tvivl noget jeg ikke har opdaget endnu….jo en oplader til min mobil.

Vi har virkelig været kreative. Samtidig skal man lige huske på, at han skal tabe sig, for hans overvægt sammenholdt med dårlig ben er uheldigt.

Så, på kur og ingen motion af en Balrog….jeg siger jer….
Alt hans tørfoder er opdelt i små portioner, der over dagen strøs ud i haven, gemmes i tøjdyr, under tæpper osv…husk han helst ikke må bevæge sig unødigt, og ophold i haven kun kortvarigt, helst i snor.
Det sidste opgav jeg dog.

Efter 10 dage til kontrol,- desværre ikke med god besked,- meget indikerede hofte som udfordring…Jeg var virkelig trist da jeg kørte hjem, Balroggen fuldkommen ligeglad dog.

Yderligere 10 dag i ro…samme udfordringer, måske lidt mere, da fjederen jo langsomt er blevet spændt, og ikke forløst..
Oven i det hele fik han en svampeinfektion i en forpote, så jeg måtte på dyrehospital igen.

Forestil jer en Dale, der ikke er motioneret i 3 uger stå stille til en undersøgelse af en forpote…nej vel.

Stor respekt til dyrlægen vi var inde hos. Han var iøvrigt lige blevet bidt at en lille hund, umiddelbart før vi kom ind.
Slip ham bare løs…..hvilket jeg gjorde…han smed sig ned på dørken,- Balroggen straks klar til at tumle, og så lå de to og sloges på gulvet i en 10 min tid- hyggede sig vist begge to. Men diagnose var en svampeinfektion, som nu er næsten færdigbehandlet.
Men virkelig herligt med en dyredoktor der i den grad kan håndtere en Balrog…(der jo ikke ond, kun vild)

I dag så kontrol hos hundekiropraktor, som er meget anerkendt for sine evner.
Balroggen elsker ham, hvilket ikke er samme som han er rolig.

Først ude at gå en tur hvor Jacob studerede hans gang, så ind til lidt test, kombineret med yderligere granskning af hoftebillede.

Der er noget på hans hofte, men vurderes af Jacob ikke til at være voldsomt generende for hunden. Der er heller ikke tvivl om, at Balroggens pause ift at fræse og hærge frit, har haft en gavnlig effekt.

Hans humperi kan sidestilles med en forstuvning,- når først ledbånd er løse, kan symptomer komme igen, måske om 3 mrd, måske om 3 år, vides ikke.

Fremtid er. En mrd på smertestillende, og langsom udvidelse af aktivitet,- vi må nu gå 3km om dagen….Balroggen er vurderet til at enddog meget stærk muskelmæssigt, og det er en fordel, især hvis han fortsætter med at tabe sig.

Vil lige afslutte med at sige, at Balroggen er været fuldkommen ligeglad med det hele, opført sig som vanligt, dvs godt humør, hugge, stjæle, drille, og i det hele taget været pænt umulig.

Men puha, jeg er lettet.

Facebook Comments
Total Page Visits: 5426 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *