web analytics
18. maj 2024
DalesHundSnak

The Balrog: 30 dage gået.

Og hvorfor er det lige en milepæl?
Simpelthen fordi, at først efter 30 dage kan man forvente at ane de første adfærdsændringer efter kastration.

Jeg har modtaget utrolig mange henvendelser ift projektet med ham. Og tak for det.

Skal i følgende forsøge at besvare så mange som jeg kan.

Han var som beskrevet sidst, iført en tætsluttende superpowerdragt, og herefter benævnt Batmandragt.
De første dage var han ikke synderligt præget af indgrebet, og var ikke engang interesseret i at slikke i såret,- nok til dels fordi han var smertedækket.
Som dagene gik, blev han naturligt nok mere og mere interesseret i at komme til at slikke, men dog ikke i voldsom grad, og Batmandragten var genial.
Sjovt nok fandt han sig i at blive knappet op og i uden problemer.
Jeg holdt dragten på ham i 10 dage, for at være sikker på at mest muligt var groet sammen. Største udfordring ubetinget at holde ham mest muligt i ro,- hvilket er stort set umuligt.

Og det har været en udfordring at holde ham dæmpet, når vi ikke har kunnet lege i haven, fræse ved stranden, kravle, grave i sandkasser (og fruens bede)….det var en kæmpe forløsning, efter 10 dage,  at kunne køre afsted, slippe ham løs, og …ja, hvis man har set når køerne komme på græs efter en lang vinter i stald, så har man en ide….altså ganget 90.

Nu er det gået 30 dage siden indgreb.
Kan vi konstatere noget som helst?
NJA,- synes den der evige stress der hele tiden har ligget latent,- giver sig udtryk i at han altid halser,- den er aftaget,- en del faktisk.

Er han mere rolig? Ubetinget NEJ
Har han ellers ændret adfærd? NEJ
Pels? Lidt svært at vurdere for han har altid haft meget underuld, og det er ikke blevet mindre
Angst? No-way
Agressivitet? NOPE

Så alt i alt, er det minimalt hvad der er sket.
Det er jeg både glad for,- og lidt bekymret også, for som jeg vist udførligt har beskrevet, så har han ubetinget adfærdsvanskeligheder.

For god ordens skyld, vil jeg atter understrege!!!
Der er INTET ondt i ham, intet aggressivt heller, han har blot en form for diagnose, der vanskeliggør indlæring af sociale kompetencer.

For ikke længe siden, havde jeg besøg af en god ven, der også er erfaren hundemenneske.
Vi forsøgte her at se hvad der sker når han bliver ignoreret, men alligevel er til stede.

Hmm,- det var ikke særlig sjovt, for han var over alt…Balroggen altså, men det endte faktisk med, at samme Balrog hentede sit yndlings, totalt gennemgnaskede tyggeben , og afleverede til Stig, der så måtte se sig udnævnt til træl, og dermed var indlagt til at holde det mens Balroggen gnavede løs på det.

Gåture er stadig en kamp, at tale i telefon,  eller med andre mennesker…stort set umuligt pga jalouxi fra Balroggens side.
Give snor/halsbånd på, – stadig hele gebisset plantet.

Så alt i alt,- ikke de store forbedringer, desværre. (men kan jo stadig komme)

Snakkede lige med en nabo der gik forbi,  mens Balroggen var i gang med at formindske en papkasse på 1×1 meter til stykker på størrelse med en negl…..nævnte for nabo, at jeg overvejede at forære Balroggen til Ukraine,- nabo mente dog det stred mod Natomandat om ikke at optrappe konflikten yderligere… 🙂

Men jeg husker også på. Han sjov, fræk, kærlig, drillesyg og herlig…..(ind i mellem) Men Edderm….. mest af alt en håndfuld at håndtere.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1098 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *