web analytics

Surftrailer, pros and cons

Som jeg indgående beskrev i starten af 2020, har jeg anskaffet og indrettet en surftrailer.
En lang række overvejelser var gået forud, dog var anskaffelsespris ikke et af dem.
Med en forventet levetid på 20 år, vil traileren formodentlig overleve min surftid alligevel, og sammen med alt det grej der har det med at hobe sig op, så er det nok under alle omstændigheder et tab.

Anyway, jeg får løbende henvendelser om hvor jeg købte, hvorfor jeg valgte, og ikke mindst hvordan jeg har indrettet.
Senest har jeg fået spørgsmål om, fordele og ulemper nu jeg har haft den i et stykke tid.

Allerførst vil jeg fastslå, at det nok er det stykke enkeltstående surfudstyr jeg har været mest tilfreds med.
Skulle jeg have gjort for mange år siden, og ved egentlig ikke helt hvorfor jeg ikke har.

Rent faktisk, tømte jeg traileren i går, mangel på vind kan få een til at foretage mange desperate ting, herunder rengøring og eftersyn.

Nok første gang siden jeg indrettede den, at traileren er helt tom, og når man sådan lægger indhold ud på græsset ved siden af, så bliver man faktisk overrasket over, hvor meget der kan være i den, alt på sin plads, og ikke engang rodet.
Sådan ser det ud når tømt.
slalomboard m finne
Foilboard
Samlet foil (Glide Wind)
(6) master
Vest og trapez
(2)hjelme
(7)sejl
(3)bomme
(3) forlængere
(6) finner
Grejboks med skrue
Værktøjskasse
Paddel
Bådshage
samt 3 dragter og surfsko.
Dertil kommer GPS tracker og alarm, som jeg af indlysende årsager ikke viser. 🙂

Når jeg kigger på alt det grej, og tænker tilbage på tiden med en åben havetrailer, så er den helt store fordel med en lukket surftrailer,- at man kan have det hele organiseret, og tvivler på, at jeg kunne have så meget i samme havetrailer.
Muligheden for denne opbevaring er fuldkommen genial, på med traileren og man har stort set det hele med.
Samt det forhold, at man ikke lige skal tømme en havetrailer for alt muligt der har det med at hobe sig op hos os…pap, haveaffald, skokasser og tomme hundemadsposer…

Min trailer har indvendigt ladmål på 251 cm. Da jeg købte den vidste jeg godt, at det var lige til den korte side, og det viser sig også at være største anke.
Mine 460 cm  master kan lige akkurat være der i længden, men ofte kommer enden af posen i klemme i låget.
Mine 490 cm  kan kun ligge på skrå. Normalt har jeg kun een med dog, så reelt intet problem.

Hvis min ryg tillader det (intet der tyder herpå) vil jeg forsøge med lidt større sejl, som noget 9,0 og dette kræver måske 510 cm mast.
Den kan ikke være indenfor.
Har set flere lave hul foran i kassen, og bygge en lille kasse på ved næsehjulet, således man kan opbevare de helt store sejl og master her.
Det venter jeg dog med indtil jeg har det problem, men kan blive aktuelt måske.

Når man indretter en trailer som min, så risikerer man let, at den bliver bagtung, dvs alt vægten ligger agten for hjulene, og den vil gerne tippe. Så langt er jeg ikke kommet, og forsøger også at laste hensigtsmæssigt, men kan også mærke at den har tendens i den retning.
Naturligt nok.

Kvikke læsere noterede sig at jeg har en bådshage i traileren, og tænkte sikkert, hvad skal den bruges til?
Jo, foran bommene har jeg lidt ubenyttet plads,- altså foran i traileren. Her opbevarer jeg diverse tunge ting som jeg ikke benytter ofte. (har en finnebag med finner placeret her) skulle jeg få et nervøst sammenbrud og grædende forsøge gammeldags surf, så kan jeg ved hjælp af bådhagen fiske dem frem. I øvrigt også god når man taber andre ting og ikke gider tømme traileren for at få fat på det igen.

Paddel har jeg, i lighed med mange andre liggende, hvis en kompis skulle komme i problemer.

Så for at opsummere, så er en surftrailer for mig, ubetinget en gevinst, også selv om jeg må gå på kompromis med få ting.

Facebook Comments
Total Page Visits: 3579 - Today Page Visits: 1

2 thoughts on “Surftrailer, pros and cons

 • juni 29, 2022 kl. 2:54 pm
  Permalink

  Ja, jeg er dækket.
  Og den holder med videoovervågning + alarm installeret.

  Besvar
 • juni 29, 2022 kl. 2:51 pm
  Permalink

  Går med samme overvejelser. Har du undersøgt det forsikringsmæssige, ved at opbevare sit grej i en trailer? Mvh Olsen

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *