web analytics
18. maj 2024
Snaktræning

Surf som motion.

Jeg havde den, (fejlagtige) opfattelse, at windsurf, herunder foil, havde en gavnlig indflydelse på min krop.
Både i forhold til motion, i forhold til træning, led, muskler og mobilitet generelt.

Dette forhold, denne misforståelse, har min nye bedste ven, min fysioterapeut med speciale i rygge, gjort sit yderste for at afkræfte.

Jeg troede , at jeg var forholdsvis smidig i overkroppen, fordi jeg med samlede strakte ben, stadig som +50 årig kan (kunne) røre gulvet med hænderne.
Jeg troede, at windsurf og windfoil, gav mig en grundliggende muskeltræning af overkroppen, således at selve coren var sund og rask.
Jeg troede,  at surf, var med til at holde min krop igang, vedligeholdte led og sener.

Efter af min fys, lad os kalde ham Jan,- har haft fornøjelse af- dvs fornøjelse var helt på hans side, – at ælte, hive, dreje, knække, prikke til min yderst veludviklede fysik, er han kommet til den konklusion, at jeg helt lever op til forestillingen om en betonnisse.

For tung, for stiv og for overvægtig.

Jan, har jeg efterhånden besøgt mange gange, og hvergang kommer han til en ny øvelse jeg med fordel kan øve, om det er fordi de andre øvelser han giver mig,  ikke har tilsigtede virkning, eller fordi der skal bygges lidt på ved jeg ikke.

Nu har jeg gennemgået alle de øvelser han har i sit katalog, og han påstår, at kun fortsat intensiv træning vil gavne mig, og måske smidiggøre min krop.

Og så er vi tilbage ved det med smidighed.
Seriøst troede jeg, at man som windsurfer, og måske især som foiler, havde en optrænet smidighed i kroppen, idet vi konstant korrigerer for et eller andet,- det er så ikke tilfældet, eller i hvert fald ikke nok.
Uden omsvøb har Jan meddelt, at jeg er stiv som et bræt i overkroppen, og han i øvrigt er bedøvende ligeglad med at jeg kan røre gulvet med strakte arme.
Min smidighed er markant nedsat, mine led dovne, mine hoftebøjere på pension, min core fyldt med budding, og så er jeg alt for overvægtig iøvrigt.
JASÅ,- så er det ligesom på plads. Lader ikke til at Jan er bange for at miste kunder. 🙂

Men ok, han har jo nok en pointe, ellers ville jeg ikke være regelmæssig gæst hos ham jo.

Jeg har genoptaget træningen i det lokale motionscenter, og efter at jeg har varmet kroppen lidt op på en crosstrainer, så flår jeg en træningsmåtte ned fra væggen, og igangsætter mine øvelser fra fyssen.
Laver alle mulige åndsvage stillinger, vipper fra side til side, ryggen skydes frem og tilbage…generelt så kalder jeg øvelserne for min flodhestetræning, sådan opfatter jeg mig i den slags nedværdigende stillinger, og til fuld skue og morskab for alle pensionisterne, der formodentlig alle er i langt bedre form end jeg.

Og så laver jeg rygøvelser. Masser og med små vægte , men mange gentagelser. Og det er keeeedeligt.

Jan har sådan helt uofficielt lavet en slags program, der skal forvandle min fysik fra budding til noget med muskler i ryggen.
Og begrænsningen er..hvis det gør ondt 5 min efter, så lad være med at lave den øvelse!!

Ja, tak, hvordan f….. skal man vide det på forhånd??

Men, jeg knokler på, og jeg keder mig,- og der sker ikke en døjt, men jeg har vel ikke noget valg.

Det er altså sjovere at surfe….ubetinget.

 

Facebook Comments
Total Page Visits: 3277 - Today Page Visits: 2

One thought on “Surf som motion.

  • Ha ha. Velkommen i klubben hos alle os, som ikke bruger vores fysik optimalt i det daglige arbejde og ikke styrketræner tilstrækkeligt for at kompensere for manglen.
    Lidelse m ryg og afledt sniger sig så langsomt ind fra ca 40 års alderen. Til trods for løb, Kajak, gåture, surf og andet godt.
    Jeg havde en onkel, der var læge, der gav mig flg råd: lad være med alt det sport – jeg ser så mange skader. Alle skader minder bare den enkelte om, at kroppen er forgængelig og bliver det meget hurtigere hvis misbrugt.

    Ok han var nok ikke så politisk korrekt og lever ikke længere – dvs behageligt fri for at være underlagt tendenser om mindre (rødt) oksekød, flere grøntsager og fedtfri kost. Tror det passer ham godt.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *