web analytics

Speed, speedster landet

Dagen begyndte ellers ikke så heldigt..

I badet løb jeg tør for shampoo, og rakte ned i skuffen efter en ny flaske,  fandt en frisk, kiggede kort på den, jo den var magen til,  sådan en slank plastikflaske, hev en ordentlig håndfuld i manken og gnubbede løs,- sjovt tænkte jeg, det er åbenbart en ny duft og anden konsistens, så tænkte jeg ikke mere over det, før jeg skulle have fundet striglen frem i skuffen,- fandt her en ny flaske shampoo, uåbnet…fik en ubehagelig mistanke….jo, jeg havde badet i hundens shampoo.
Hm, valgte nyt bad så med rigtig sæbe denne gang.

Fortalte fruen om episoden, hun begyndte at grine, og blev så gal, fordi hendes operationsar efter akut blindtarmsoperation i søndags smertede…..beskeden var dog, at med den “pelslængde” jeg havde, var hundeshampoo det eneste rigtige.

En besked tikkede ind, levering af et længe freerace sejl var på vej, og to timer senere var jeg den glade ejer af nyt sejl.

Som nogen husker, havde jeg overvejelser omkring et no-cam freeracesejl. Dette fordi jeg bøvler med at hive for stor vægt op af vandet ifm snorestart og et cambersejl vejer mere, samt mastelommen kan fyldes med vand der også vejer til.

Efter lidt undersøgelser på markedet, og et par gode anbefalinger, bestilte jeg et NP Speedster 7,7.
Som jeg forstår det, har Sebastian K arbejdet en del med udviklingen af det, så helt dumt er det nok ikke.

Tanken er jo, at sejlet skal anvendes som foilsejl, og nok som det største også, men det må tiden jo vise.

Corona satte en stopper for forventet ankomst, så jeg var jo glad da det endeligt endte i min have.

Hurtig sammenligning af øvrige sejl i den str. (aldrig gå ned på grej, jo)
(Hellcat prøvet 1 time, sælges møjbilligt)

Lede i traileren efter min 460mast, men har den ikke.
Forsøgte først med en Simmer 100%, men viste sig, at mastetoppen ikke kan tage han-delen på proppen på sejlet.
Herefter udtænkte jeg, at toppen på en 430 og bunden på en 490 ville give 459 cm, hvilket kunne bruges,. imidlertid passer de to master ikke sammen.

Jamen så omvendt, 490 top på 430 bund, kan man godt, men der er slør, så det turde jeg ikke. Nu lyder det som om det her gik let, det gjorde det ikke, en masse opmålinger, fejlskøn osv,- helt som jeg plejer når jeg er ivrig…
Enden på det hele blev, at jeg smed en stiv 490 SPX65 op i sejlet bare for at prøverigge, korrigerede for længde osv,- men…det bliver ikke endelig løsning, er for stift, men bortset herfra, så ser sejlet godt ud.

Smed i øvrigt for første gange også en ny NP bom på, så det var jo rent NP show,- ha.

Bommen i øvrigt med bredt bagstykke, har jeg aldrig prøvet, så det skal jo forsøges.

Nu skal jeg lige have fundet den rigtige mast,- og så skal der testes.

Jeg ved at Øyvind i Norge benytter Speedster i de små størrelser på foilen, så jeg er jo spændt på hvordan det vil virke.
Måske allerede klogere i morgen?

Normalt så roder jeg aldrig i masteposen, men ved et tilfælde fandt jeg i toppen dette:
Clips til udhalstrim,- altså istedet for de Chinok hjul jeg lige havde monteret.
Gad vide om disse også findes i alle min andre sejlposer fra NP? må jeg da lige få kigget efter.
Sjov lille overraskelse.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1717 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *