web analytics
20. maj 2024
FoilSnak

Skyscape 8,0 indtryk

I dag var der lejlighed til at prøve det Loft Skyscape 8,0 jeg kom til at købe.

Inden jeg går videre, er det vigtigt at understrege, at jeg skriver fuldkommen subjektivt, og som redaktør på 95 kg, midaldrende,  svært overvægtig, faktisk model for Weber kuglegrill 2o22, og totalt ude af form- dette tilsat rygudfordringer.
Nå, ikke en kontaktannonce.

I fuldkommen minimale forhold besluttede Svendsen og jeg at give det et skud på foil.
Anna på freestyle gik også ud.

Jeg fik rigget min Skyskape 8,0 model 2021.
3 cambers og bred mastelomme som det kendes fra racesejl.

Jeg benyttede en 100% CC carbonmast i dag.
Fik efter lidt bøvl rigget sejlet, øverste camber hoppede af, men skyldes uden tvivl at jeg ikke er vant til at rigge et race sejl.
Og jo.
Jeg har sejlet masser, som i masser af racesejl, men det er længe siden.

Gik ud med min Patrik og F4 foil.
Svendsen på mindre Patrik og racefoil. Jeg er stadig på den skod PC, så derfor ikke billeder (kan ikke billedbehandle, og siden bliver for tung ellers)

Gik ud, og første problem.
Jeg fik selvfølgelig fyldt mastelommen med vand, og det tog mig laaaaaang tid at få sejlet hevet op.
Fralandsvind,, ca 4 ms.
Endelig fik jeg grejet vendt i brugbar retning, og tøffede mod forventet område for vind, dvs nede ved campingpladsen.

Først indtryk.
Kæft det er tungt den rig. Kæft det er stift det hele.

Jeg må indrømme, at uanset hvad der skrives, så opfatter jeg sejlet som et race sejl.
Den brede mastelomme, og det virker tungt synes jeg. Dette selvfølgelig fordi jeg ikke har sejlet med race sejl længe, og ikke med så stort sejl heller.

Kom ud, hvor der burde være lidt mere vind, vi snakker nok 5ms her, og forsøgte at komme i svæv.
Med SØ vind i Ebeltoft, er det typisk områder med vind og steder uden,- det der tiltrækker er fuldkommen fladt vand, som i fuldkommen…..

Kom et pust,- forsøgte at falde lidt af og pumpe.

KÆFT det var tungt, det var stift, og det virkede slet, slet ikke som jeg var vant til.

Jeg er vant til bløde sejl, der reagerer tilsvarende når jeg pumper, nu stod jeg med, hvad der kan beskrives som en stiv vinge, der var tung og på ingen vis responsiv.

Jeg har modtaget lidt fifs til tuning af sejl, og disse er fulgt, primært trimme sejlet på udhal- forsøgte jeg.

Nyt pust, mere arbejde fra mig, og jo jeg kom sgu da i svæv.

Gentog sig mange gange, og selv om jeg forbandede sejlet en del gange, gik det langsomt op for mig, at selv om det føltes markant anderledes end hvad jeg har været vant til,- jamen…hovsa jeg kom jo i svæv, og rent faktisk lykkedes det mig at pumpe i gang flere gange- dette trods min udtalte skepsis.

Nu skal I huske på vi snakker fuldkommen marginale forhold.
Men, og det kommer vi ikke uden om:

Det kræver fysik, og langt mere fysik end jeg besidder.
Ryggen sagde hurtigt fra, og derfor blev det en meget kort tur i dag.

Nu har jeg været lidt negativ- og det er nok ikke fair, for vi snakkede fuldkommen marginale forhold.
Kan dog se at der har rimeligt fart potentiale, for rundede lige 30 km/t i måske 5,5 ms, og det er helt godt.

Jeg er ikke vant til racesejl, og det synes jeg stadig sejlet er.
Det virker stift og tungt,- det er racesejl.
Trods dette fik jeg pumpet det i svæv i måske 5ms, måske endda endnu mindre?

Men.

Grundet mine rygudfordringer, så er det for udfordrende pt.
Sammenlignet med Speedster på 7,7 tror jeg ikke jeg kom før afsted.
Speedster er uden cambers og derfor blødere og lettere håndterbart.

Jeg vil se frem til Loft kommer med tilsvarende uden cambers i 2022,- det her har jeg ikke fysik til.

Beklager ikke mange billeder,- skyldes som nævnt at jeg må nøjes med en stenalder PC med vist windows 10,- det magter jeg heller ikke.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1058 - Today Page Visits: 1

One thought on “Skyscape 8,0 indtryk

 • Ramón da Silva
  Have a skyscape 7 and like It a lot. While its more than a freeride sail, can use it in a very wide range because very stable its still not so complicated just need to get used to it. The pumping requires good use of all the body, going low and and adjust the feet as the sail fills with power, also this sail requires a lot less pumping if you do it right, just one wide pump downwind is almost enough, give it another go! maybe good practice to loose that extra weight you mention in the article

  Bensens Dk:
  r
  Ramón da Silva:
  There is a huge difference between size7 and 8. The luffpocket is wider,- and the sail is far more raceoriented. I have been using Loft Skyscape 7,0 and 7,6 for a long period,- meaning I am used to the Loft sails.
  This is the 2021 model, it is very different compared to previus models.
  Just as stated on the webpage
  “The Skyscape 5.8 6.4 and 7.0 sizes maintain their medium width mast openings with 5 battens and 3 cambers and soft leech twist character. The Skyscape 8.0 and 9.0 sizes keep their Blade-type mast pockets, 6-battens 3-cam design. Together with a firmer leech twist, it provides more race-oriented performance”.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *