web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

Skal ligge fladt

Som fortsættelse af de indlæg jeg har oploadet senest omkring vinkel på boardet når man sejler, samt tryk, ikke tryk på fødderne, har jeg tænkt lidt, vendt med et par makkere og i det hele taget, tygget skråen godt og grundigt.

For flere år siden havde  vi på windfoil Scandinavia (FB) en lang tråd om lift og korrektioner, den kan jeg ikke lige finde.

Når jeg foiler, så ønsker jeg at mit board ligger fladt når i svæv.
Der er sådan set ikke noget galt med at have en vinkel på boardet (så vidt jeg kan regne ud) det er nok mere noget med personlige præferencer.

Sidste gang jeg var på vandet med min F4 foil, havde jeg en fornemmelse af, at den stejlede en del. Det er jeg ikke vild med, og ødelægger min oplevelse, og giver i den sammenhæng for meget pres på forreste fod, for mig.

Lidt underligt, for de øvrige foils jeg har sejlet med, og benyttet samme trim, samme mastefodsplacering, bomhøjde og sejl, har ikke givet mig udfordringer, hvad kan så årsagen være?

Det her billede giver et hint.

De to agtværdige foilere, står med samme board, men to forskellige foils.
Til venstre en F4 Freeride som min, til højre en anden carbonfoil.
Begge foils er monteret og spændt fast i finnekister.

Forskellen ses tydligt her.
Foil tættest på vandret, foil længst væk stejler.

Ok, what to do?
Det første jeg vil gøre (jeg har samme udfordring) er at måle om hovedet af foilen træder 100% i finnekisten (foilboksen) Jeg har en mistanke om at udfordringen ligger i, at der på forkanten af F4 foilen er en lille krave, det vil sige, at man ikke kan spænde forreste skrue mere end til kraven støder mod bunden af boardet.
Den bagerste skrue, har derimod ikke nogen modstand, og hvis der er bare lidt slup i foilboksen, kan man (måske) trække bagenden af foilhovedet for langt ind, og dermed opnå vinkel som på billedet? Det selvfølgelig forudsat at foilhovedet ikke træder i toppen af foilboksen. (Er meningen til at forstå?)
Hvis det konstateres at ovennævnte er tilfældet, kan man jo lægge en tilpasset afstandsklods på toppen af foilhovedet.

Hvis derimod foilen passer 100% i foilboksen, og samme udfording med stejlende board,- jamen så er her en anden mulighed.
Godt nok er der i filmen tale om en kitefoil, man jeg tillader mig at antage, at vi snakker samme principper.

Nu har jeg to arbejdsdage, så ikke tid til opmålinger, men det vil jeg have gjort asap.
Lettest med en skydelære, men det ved I jo nok alt om.

Ovennævnte et skriv på opfordring.

Over and out for nu, skal ind og have den ugentlige covid-test nu.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1663 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *