web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

Skærtorsdag. Foildag

Igen var jeg/vi på vandet her i Surfers Paradise.

Og rent faktisk, så var det for første gang i 8 mrd.  de 3 musketeer der mødtes, og sejlede sammen. Det er godt nok længe siden.
Jedi, Cykelhandleren og redaktøren, samt en sjælden gæst, som jeg har mødt en gang eller to, kender dog hans bror ganske udemærket.

Jeg var først på spottet, og uha, det var godt nok svært at vælge str på grejet.
Besluttede det skulle være foil, fordi jeg har (indtil videre) gode erfaringer med små sejl, lav bom i kombination med dum ryg/skulder.

Jeg målte vinden til noget 9-11 ms, så efter at have hevet min V8 str 6,2 ud på plænen, besluttede jeg mig for, at 5,5 måtte det blive.
Riggede sejlet, monterede min NP glide wind i hydrofoilboardet, og så var jeg sådan set klar.

Cykelhandler var også kommet, riggede 6,2 og foil,- Jedi med 8,4 og gammeldags setup, men han bliver klogere end dag vel 🙂

Gik ud, kom i svæv med det samme, og konstaterede, at selv om lille sejl, så var der fin vind til at svæve i.

Jeg er ikke ret erfaren i sejlads med miniputsejl, og derfor synes jeg altid, at tingene står underligt, at det hele er forkert, at afstanden til forreste fodstrop er forkert og alt muligt andet.

I forhold til forreste fodstrop, så er der noget om det, har en fornemmelse af, at jeg skal bøje benet tilbage for at komme i den, men når så dette er lykkedes, så kører det rimeligt. Ikke fantastisk, men rimeligt. Har stadig en fornemmelse af, at jeg har en stance som en Giraf på en trampolin, men dette til trods, så lykkedes det at få noget svæv.

Til tider masser af vind, som rigtig god vind, og her var jeg godt nok tilfreds med valget af pygmæsejl.

Generelt er jeg efterhånden blevet gode venner med NP Glidewinden, og synes den er meget, meget rolig at sejle med, helt sikkert den roligste jeg har forsøgt.
Nok også derfor jeg uden de store overvejelser overhovedet gik ud i dag, vel vidende at jeg tog en chance med dårlig ryg og skulder.

Ligesom sidst, så tilpasser jeg sejladsen efter hvilken halse, og dermed behovet for aflastning af dårlig skulder, men det lykkedes helt fint i dag, og kunne ind i mellem bare hvile hånden på bommen, dette trods både lidt bølger og god vind. Det er da helt konge.

Når jeg sejler med Hobbit-sejl, har jeg typisk problemer med at komme i bagerste fodstrop, nærmest umuligt fordi jeg ikke føler jeg er 100% powered up, hvad jeg bestemt var.

På een af mine svæveture ind mod stranden, skulle jeg selvfølgelig lige forsøge alligevel, og tog et dumt styrt, der betød at ryggen nu modarbejdede resten af dagen, og var direkte årsag til at jeg stoppede efter 10 km i dag.

Bortset fra dette, en rigtig, god dag, dejligt at komme på vandet sammen med gode venner, og nyde det flotte vejr igen.

Og, den der Glide Wind,- den er altså en fornøjelse- prøv den…så easy og let.  Lige som vi her på redaktionen kan lide det…Plug and Play, og …SJAVT.

Afstand, Afstand, Afstand.
Som jeg har skrevet, så tilhører min husstand særligt sårbare i denne Coronatid. Jeg vil derfor indtrængende bede om,  at vi holder en sikkerhedsafstand på min. 5 meter altid. Helt bogstavligt, kan hjembringelse af vira have yderst alvorlige konsekvenser i min familie.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1911 - Today Page Visits: 3

2 thoughts on “Skærtorsdag. Foildag

  • Jubelskrig kunne høres helt op i min have. Hvor dejligt for jer 3 med surf og sol så er i i gang

    Besvar
    • tja, kan nok ikke fuldkommen afvise at et enkelt hyl har undsluppet redaktøren…

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *