web analytics
15. juni 2024
FoilSnak

Sæson startet

I dag.
Der var lovet 11-12 grader, 5-7ms fra Ø, dvs skrå fralandsvind her i Ebeltoft, hvor den bette famile, incl redaktionseleven holder til i Påsken. Jeg skal godt nok jobbe lidt, men kører frem og tilbage.

Jeg havde luret udsigten, og gik sammen med redaktionseleven og overvejede, hvornår det var betimeligt at kontakte Stig, for at aftale en tur.

Han har dog allerede første tur i år i bæltet, så jeg var sådan set bagefter.
Anyway, aftalen blev Blå Flag kl 13.

Eleven og jeg gik i gang med at hive alt muligt ud af traileren…den slags er elever ret gode til, at aflevere det huggede kniber det lidt med dog….ok han er jo elev.

Futtede rundt og samlede de forskellige dele, fandt min røde foil frem, og brugte en del tid på at finde ud af hvor jeg havde gemt skruerne..ikke engang eleven kunne finde dem, og han var ellers her og alle vegne.

Overraskende nok fandt jeg dem pænt pakket ind og endda mærket.
Kunne se de trængte til lidt smøring, så det vi også gjort- den ene af os dog mest på den ene pote, der derefter blev plante på klinketrappetrin…bortset herfra gik det som,- næ, bedre end forventet.

Tog ned til spottet i lidt godt tid, regnede…næ forventede…nedsmeltning under tilrigning…skete ikke,- mærkelig nok.

BigFin forbi- kommer ikke lige på vandet med det første, skadet.

Kom til at tænke på, at jeg gik og riggede safe,- dvs jeg riggede konservativt, så jeg ville ikke tage nogen chancer i det kolde vand, og hvad der viste sig at være fralandsvind.

Grinede lidt at det faktum, at jeg nu anser foil for sikkert i disse konditioner,- vi skal ikke mange år tilbage før tanke om foil fik mig til at skærpe alt, og være lidt ekstra forsigtig.
Dengang var det forsigtige formula og lidt mindre sejl.

Fik rigget min 7,5 uden det helt store nedsmeltninger, og den slog endda rundt da jeg var færdig, på med foilen i min JP135, der unægtelig har taget nogen tæsk gennem årene….sjovt at det er mit sikre vintersetup, men det er tilfældet pt.

Stig hev feeedeste board ud af sin truck….savle, savle,- desværre kom han aldrig på vandet, for hans surfstøvler befandt sig et andet sted end hvor han var….tilbød selvfølgelig at han kunne futte op til min matrikel og finde nogen gamle som hunden næsten ikke har bidt i,- men vi har ret forskellige str i sko, så det blev desværre ikke til noget.

Jeg havde rigget nu, og fuldført kampen med at komme i den meget, meget stramme dragt, futtede ud, og kæft det vand er koldt…..gik, og blev på den kolde måde mindet om alle de huller der er i min dragt, herunder det under venstre klunke…suk…

Noget stødende vind, fik dog snorestartet, tøffede lidt ud, faldt af for vinden, huggede i trapez…wupti, i svæv, brugte nok 5 min på at finde en god stance, krampe i forreste ben,- men efterhånden gik det….ikke elegant, ikke elegant,- meget kænguru, men endt med et par gode ture, og der var faktisk masser af vind ind i mellem, dog i bælter…..

Syntes det faldt på plads det hele, lykkedes endda at få pumpet op ind i mellem,- men hold da kæft hvor er formen ringe..

Vinden begyndte at aftage til ikke svævevind, og set i lyset af eneste levende væsen på vandet, luft og havtemp, og første gang, betød jeg tøffede ind igen.

Jeg kom i gang, kom på vandet, og det var nærmest som at cykle, tegner fornuftigt i forhold til de planer jeg tidligere har opkastet.

Facebook Comments
Total Page Visits: 601 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *