web analytics

Rigtige mænd chekker….ikke.

Rigtige mænd tager ikke back-up,- de græder
Rigtige surfere chekker ikke grej,- de svømmer.

For et par dage siden, skrev jeg om mine nye forlængere.

Og sørme om ikke Stig, kort efter kunne berette om en uheldig oplevelse med en forlænger i forbindelse med en surftur.
Kort fortalt, forlængeren slap powerbasen, og han lå i vandet med en rig og et board, og kunne ikke genmontere grundet meget vind og sø.

Senere check at årsag afdækkede en fejl i clipsens indgreb i dornen. Når man monterer mastebasen i powerbasen, går en pin, halvmåneformet i indgreb med dornen, og på den vis låses de to dele fast.

Jeg hiver ALTID i riggen når jeg monterer, netop for at sikre mig at tingene sidder korrekt, og fast,- men det er vist i virkeligheden en slags betinget refleks, på niveau med at børste tænder når man er tumlet ud af køjen.

I går viste Stig mig den forlænger han havde udfordringer med, og det viste sig, at indgrebet, altså det stykke hvor låsen træder på dornen, var under 0,5mm, måske endda mindre…..uak uak.

Jeg luskede hen i min trailer, hev mine forlængere ned.

Min ældste…måske en mm der holder.
Den nye, meget mere, måske 2mm (billedet viser nye, svært at tage ordentligt billede)

Spørgsmålet er så om det skyldes slid, skyldes sandkorn i låsen, slap fjeder eller noget helt andet?

Uanset hvad,- det er helt sikkert noget man kan have i baghovedet ifm med check af sin rig.

Vi var på vandet med foils igår, i lidt udfordrende forhold, og her er det jo netop på sin plads med ekstra omsorg for grejet.

Belært af tidligere erfaringer havde jeg skruet min foil ekstra godt fat i kisten, den kan i løbet af en session godt arbejde lidt.
Mine vinger er altid lettere at løsne efter en session, dette trods passende bespænding inden vandgang, og sådan kan man jo blive ved.

Når man sejler meget, som jeg har gjort i april og starten på maj, så tager man let grejet for givet,- for det virkede jo i går.

Måske derfor man bør give det et eftersyn ekstra, for det slides jo tilsvarende mere.
Her tænker jeg på diverse samlinger, mastefødder, forlængere, snore der holder bommen låst osv….

Vandet er møj koldt for tiden. Bevares ikke set i forhold til feb. mrd, men fordi vi “tror” det er sommer pga solen. I går var vi alle inde og banke liv i fingrene, så koldt var det.

En lang svømmetur på et par km i det kolde vand, vil jeg meget gerne undgå, og hvis rensning af en clips i min forlænger vil kunne gøre forskellen, ..så..


Stig har kommenteret på begivenheden.

Stig Madsen Hej Peter. Som vanlig en god artikel, men jeg er nødt til at korrigere og kommentere lidt på den.
Som du, tjekker jeg også altid sammenkoblingen mellem forlænger og mastefod inden jeg tager ud.
Alt var OK.
Imidlertid er der, som du skriver, så lidt indgreb at delene gik fra hinanden. Herefter opstod det store problem, ikke fordi jeg ikke kunne samle rig og board, men fordi mit board blev taget af bølgerne og jeg ikke kunne svømme det op.
Jeg lå derfor kun med riggen tilbage og et pænt stykke til land. Heldigvis lykkedes det mig at kalde Jes op og han blev hos mig og hjalp med at sikre både sejl og jeg kom sikkert i land.
Kæmpe tak til Jes!!!
Mit foilboard fandt jeg lidt henne ad stranden og ud fra devisen “op på hesten igen” knaldede jeg riggen på boardet – dobbelt tjekkede at alt var som det skulle være og tog ud. Efter yderligere en times sejlads gik jeg på land og da jeg var nået ind til strandkanten gik forlænger og fod fra hinanden igen.
Efterfølgende har jeg sammenlignet forskellige forlængere og deres indgreb – jeg tror umiddelbart ikke mit problem er opstået som følge af slid, men måske et sandkorn, der har blokeret bevægeligheden i fjedersystemet. Når det så er sagt, er anlægsfladen, der skal sikre indgreb og låsning mod pinden så lille, at jeg fremover ikke tør anvende forlængeren mere.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1829 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *