web analytics
24. april 2024
Snaktræning

Personlig træner

Jeg er jo pænt udfordret af ryg og skulderskade, og som foråret og windsurfsæson kommer tættere og tætter på, så bliver jeg mere og mere frustreret.
De der kender mig, ved at jeg besidder to egenskaber: Aldrig gå ned på udstyr, og vigtigst,- min manglende tålmodighed.

Det sidste er jeg virkelig udfordret på, kigger på kalender, kigger på tidshorisont, frustrationerne ophobes mere og mere,- for jeg er i et Limbo.

Rygskade er klart i bedring og det er godt, det er faktisk rigtig godt, og skyldes at jeg har været flittig i motionscenter og lavet mine øvelser.
Skulderskade er øv, og bliver ikke rigtig bedre.
Fået at vide at afholdenhed og tålmodighed er vejen frem, altså træningsmæssigt 😳
Og så kommer udfordringen:
Genoptræning af ryg og core, omfatter i meget høj udstrækning , øvelser der involverer skuldre, og formodentlig netop herfor, at jeg nu døjer med irriterede sener og slimsæk. Det sidste ikke en ualmindelig tilstand for ældre personer, samt windsurfere.

Jeg har forsøgt mange øvelser, men resultatet er altid, at jeg bliver mega øm, og må trøste skulder med rødvin og Pamoler.

Ok, noget skulle ske, selv jeg kunne indse at jeg kørte i ring, træning, avser, pause, gentag….

Derfor kommer Pia nu ind i min træning.

Gennem årene har Pia haft sin gang i mit lokale fitnesscenter som personlig træner, og jeg kan se, at dels har hun mange klienter, dels kommer de ikke let til tingene.

Altså kontaktede jeg hende, og i dag mødtes vi.

Planen indledningsvis var, at hun skulle hjælpe mig med at tilpasse øvelser der var rettet mod min ryg/core, men på en sådan vis at jeg ikke irriterede skulderen yderligere.
Vi indledte med en snak om ønsker og mål, herefter ud i træningsområdet for særlige pinsler rettet mod ældre mænd.

Der er ingen tvivl om, at det var en klog beslutning ift nye øjne på træningsøvelser. Lynhurtigt fik Pia sporet sig ind på fokusområder, og måske lige så vigtigt,- de øvelser der er absolut NO GO.
Endelig, og det er ret vigtigt, jeg blev instrueret i at udføre øvelserne korrekt, med rigtig stilling og fokus på relevante muskelgrupper.
Tag dog ikke fejl, efterhånden som vi kom igennem diverse udvalgte øvelser blev jeg fuldkommen klar over, at selv om Pia ser så venlig og rar ud, så banker der et hjerte af sten 😉 , for de øvelser hun hev frem af sit , uden  tvivl,  store katalog af udvalgte pinsler for ældre overvægtige mænd med skulderbøvl ….puha.

Jeg havde efterspurgt nye øvelser og teknikker til styrkelse af Core og ryg, og det fik jeg så sandelig, og må jeg tilstå, øvelser jeg aldrig selv havde udtænkt.

Der er slet ingen tvivl om, at jeg skulle have taget kontakt til Pia langt før, for hun spottede øjeblikkelig de fejl jeg har tillagt mig når jeg selv har trænet, – nok noget mange begår kan jeg forestille mig.

Gennem sit virke som personlig træner gennem mange år, har hun en stor erfaring i genoptræning af diverse skader, mange diskus, mange skulder osv,- så jeg modtog kvalificeret sparring og instruktioner, ingen tvivl om det.

Mit fokus, og vores aftale i dag, gik ud på at tilpasse et træningsprogram og modtage instruktion i at udføre øvelserne korrekt.

Dette fik jeg, godt og vel, for lige så snart jeg var i gang med en øvelse, så forsvinder den rare og søde Pia, og en eller anden skjult  hersker tager over……”så tager du lige 4 stk”….og så er hun i øvrigt rigtig dårlig til at tælle,- når hun siger ti,- ja så betyder det tyve gentagelser 🙂

Pia Anholm Salomonsen.
youcando-it.dk

 

 

Vi sluttede af med en plan for træning, lidt om motivation og mål, og lige en udfordring til mig.

Balanceboard,. den der runde tallerken med en kugle under, hvis I ikke kender den.

Det har jeg været helt god til, ok, det er jeg så ikke mere…og slet ikke i forhold til Pia,  der kan stå på et ben på den, samtidig med at hun instruerer ….hm.

Jeg fik 1.5 times rigtig god instruktion, med fokus netop på det ønskede, gode (læs urimelig hårde) øvelser, og er kommet meget klogere hjem.
Vi har aftalt, at jeg får en løbende opfølgning på mine uden tvivl massive fremskridt 😎  samt at vi om ca. 4 uge evaluerer på træningsøvelser, og tilpasser herefter:

Mangler du en personlig træner, et træningsprogram, eller trænger du bare til at blive herset lidt med?

Kontakt Pia Anholm Salomonsen:

Pia@youcando-it.dk
Hjemmeside her  

Stay tuned, der kommer flere opdateringer om træning og indspark fra Pia, blandt andet mit nye træningsprogram.

Facebook Comments
Total Page Visits: 5426 - Today Page Visits: 1

One thought on “Personlig træner

  • Redaktøren har endelig indset, at han ikke ved bedst – imponerende og godt gået der kommer med garanti effekt af Pias indsats så surf kan genoptages

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *