web analytics
20. maj 2024
FoilSnak

Patrik og F4 fest

I dag var/er der N-vind i Ebeltoft vig, hvor bensens.dk´s testcenter ligger.
N-vind er lig med skrå fralandsvind, stødende forhold, ændringer i vindretninger og i hele taget, alt det man som surfer ikke bør gå ud i, og som i den grad kan udfordre ens evner og tålmodighed.
Samtidig er det uhyggeligt svært at vurdere hvor meget vind der er i pustene længere ud.
Med andre ord.

Forholdene var så umulige, at vi selvfølgelig måtte forsøge.
Jeg har efterhånden længe haft en Patrik Foil Ride 145 liggende, har skrevet lidt om den før, herunder hvorledes jeg har monteret fodstropper på den.

I dag, i de udfordrende forhold, skulle den så endelig på vandet.
Der var blandt Stig, Cykelhandleren og jeg, bred enighed om at der var vind nok, så jeg riggede en 5,5 og de to andre tilsvarende små sejl, 5,8 og 6,2 vist.

Monterede min F4 freeride foil i den, og begav mig ud.

I øvrigt havde jeg også monteret en Surfbent, blot så jeg ikke smadrede testboardet under de mystiske forhold.

Patrik foilboardet og F4,- de var altså gode venner.

Når helt nyt board, så er man lidt forsigtig, især når vinden er stødende og skiftende.
Først sejlede jeg ud indtil jeg kunne spotte noget vind der tilsynelandende  var forholdsvis stabilt i styrke og retning, mærkede hvad boardet mente om mere fart da vinden ramte,- forreste fod i stroppen, der sad lige hvor den slags skal, falde lidt af for vinden, mærke hvad boardet mente herom,- ikke noget usædvanligt,- trykke et par gange med bagerste fod,- og som forventet, svæv med det samme.
Vinden i dag var alt fra 1-11 ms, alligevel var jeg på intet tidspunkt i fare for at vinden tog fat i boardet,- det gjorde hele tiden som forventet.

Jeg synes det slipper vandet fint, og når man laver en touch-down, smides man op uden de store problemer. Jeg havde frygtet at kanterne der er mere skarpe end jeg er vant til fra min JP 135 kunne gribe fat, og tage magten,- men det oplevede jeg ikke.

Til tider var der masser af vind, og tricket med at man lander boardet og sejler gammeldags planing er fuldkommen uden nogen udfordringer, let og trygt,- og kan tilstå, det benyttede jeg mig af ved en del lejligheder i dag.

Tacke og bomme er let, typisk grundet de mange liter og den store bredde. Når man sejler tænker man ikke over den kort længde, men boardet er unægtelig kort med kun 209cm.

Som tidligere beskrevet, har jeg kopieret mine fodstropsetting fra JP 135 direkte over på Patrik´en, og det virkede faktisk fint.
Klart når jeg lærer boardet at kende lidt bedre vil jeg kigge på optimering.

Nu var jeg for det meste powered godt og grundigt op, og derfor kunne jeg vælge hvornår jeg ville i svæv. Jeg kan derfor ikke rigtig udtale mig om minimale forhold, ud over, at boardet virker meget responsivt på fodstyring og vægtfordeling generelt.

Jeg sammenlignede opplaning med Henrik der var på en JP 135 og 6,2, og der var ikke meget forskel at spore.

Udfordrende forhold i dag, skide skægt og temmelig hårdt også.

Dagens styrt lavede Cykelhandleren ubetinget.
Jeg var gået ud af svæv, og hørte bag mig Cykelhandleren bjæffe,- nej, nej, nej…og så kom han uhyggeligt langsomt forbi mig til læ,- svævende med max længde mast ude af vandet,- og i virkelig slowmotion, væltede han til læ,- utroligt nok skete der vist ikke noget med sejlet, og imponerende nok, når man tænker på, at han faldt direkte ned i sejlet fra ca. 1 m højde. (Henrik kan ikke komme til skade jo)

Surfbent: Nu styrtede jeg ikke, så skal ikke kunne sige om tilstedværelsen ville have ændret noget, nok en god sikkerhed.
Lidt bøvlet når man skal strandstarte og placere riggen rigtigt i forhold vinden, især når man står i vand til første delle på halsen, og ikke kan løfte riggen mere.
Til gengæld en smule hjælp når man skal snorestarte og riggen ligger vinkelret på boardet, så sikrer Surfbent at riggen ikke fyldes unødigt med vand.

I øvrigt blev Surfbent straks benævnt “hundeskålen”

Jeg havde, i samarbejde med min hemmelige foilguru i dag, foretage forskellige justeringer af foilen. Disse vil jeg berette om, i særskilt blog.

Patrik Foil Ride 145: First impressions:
Når jeg engang skal udskifte min JP135,- vil Patrik med sikkerhed have en høj stjerne, og vil ikke afvise at den på sigt kan flytte ind hos mig.

Yderlige info om boardet. 

Facebook Comments
Total Page Visits: 1349 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *