web analytics
18. maj 2024
Snak

Min nye dragt…hmm

I dag modtog jeg min nye våddragt.
En 6-5-4mm med hætte.

Jeg havde undersøgt markedet lidt forud, og mange gode bud, nogen ligefrem rost meget,- men noget så banalt som nærighed,  endte med at være den udløsende faktor ift anskaffelse.

Der var dragter jeg hellere ville have haft, men set i lyset af det begrænsede behov,  der trods alt er for så tyk en vinterdragt, blev redaktionen overmandet af tilbageholdenhed med at smide kontanter efter projektet.

Det hele endte med en NeilPryde Mission 6/5/4mm med hood og frontlukke.

Jeg har tidligere nævnt min skepsis for frontlukke- ikke at jeg betvivler det geniale i den lukkeanordning, jeg har dog stort forbehold for at en stiv havenisse som jeg kan betjene den.

Googlede en del på YouTube…how to get out of wetsuit…og mange hundrede videoer, hvilket bestyrkede min fornemmelse omkring ….slet og ret….BØVL.

Flere videoer nævnte, at man altid skal starte med  at trække i det venstre ærme, idet der skulle være ekstra flex her.

Jeg pakkede dragten ud, ivrigt opmuntret af redaktionshunden, der havde en fest med hugge alle de små noprenlapper der følger med.

Første indtryk var,- hold da kæft hvor er den dragt dog tyk i neoprenen..omvendt, det er jo netop hvad jeg har bestilt.
Dernæst- gad vide om den ikke er for lille.

Jeg er 182cm høj, har udtalt pæreform, og som Pia, min træner,  så venligt har udtrykt,-  har visse motoriske udfordringer med bevægeapparatet,- hvilket på dansk betyder at jeg er pilstiv i hele kroppen.
Og så er jeg langsynet, hvilket ift dragter med frontlukke, er en udfordring.
Jeg er så langsynet at jeg kan bestemme øjenfarve på en myg 40 meter væk, men kan ikke læse en sms på min mobil.

Da jeg havde bestemt mig for at skrive denne beretning om første indtryk af nye dragt, havde jeg faktisk også forberedt mig,  før jeg skulle tag mødommen på den.

Redaktionskroppen blev iført Lycratrøje, og frostposer på fødder.
Åbnede lynlåsen,- der kørte ret fint,- rullede overdel ned..(anbefalet i mange videoer) stak fødder i ben, og konstaterede at det faktisk gik overraskende problemfrit,- ok, måske det her gå til held alligevel?

Ovennævnte forgik siddende, rejste mig nu, og allerede her, …havde fået trukket ben i dragten op til ca midt på lår…kæft det strammede det her..hev og maste,- begyndte allerede nu at svede..fik dragten op til hofterne..vi ved alle, at iføre sig ny, tør dragt er udfordrende,- og jeg vidste jo godt,- det var slet ikke begyndt endnu.
Kæmpede videre, og det blev mere og mere stramt…kiggede for en sikkerheds skyld ud af vinduet,- jo nabo var hjemme, hvis jeg skulle have hjælp til at komme ud…
Fik dragten op til brystkassen, dvs forbi Webergrillen midt på maven,- og det strammede, ..første dråbe sved trillede lige så stille forbi næsen.
Kunne simpelthen ikke komme videre,- men fandt så ud af, at dragten stadigvæk var rullet på ryggen.
Fik det løst,- huskede det med at venstre arm først skal stikkes i ærmet,- jow tak,- hvordan F…. gør man det?
Lykkedes, skulle så hive ærmet helt på plads, svært når bevægelse er reduceret når dragten sidder halvt oppe på højre arm også…
Fik højre arm ind i ærmet,- og bortset fra forstrækning i nakken, gik det egentlig ok.
Hætten ned,- var ved at blive kvalt, overlevede alligevel, og skulle så lyne….

Problemet var, at der manglede 10 cm mellem lynlåse.
Ase mase, svede, bande….så kunne de nå, men jeg kunne simpelthen ikke få det samlet.
Vraltede ind i stuen, ledte efter briller, mens hunden havde en fest med at springe op af mig, nu jeg ikke kunne røre mig meget, og i øvrigt både lignede og smagte af død Pingvin.

Fandt briller,- og det er simpelthen nødvendigt, for at jeg kan se lynlås og lukke. Da de to modstridende dele endelig mødtes, var det let nok at lyne.

Ud igen,- tja, det gik lettere end forventet, især da jeg sagde til mig selv, at jeg stadig kunne trække vejret…trods alt.

Bliver spændende at prøve når jeg ligefrem skal gøre den våd også…

Stay tunede.

Facebook Comments
Total Page Visits: 623 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *