web analytics
18. maj 2024
SnakWindsurf

Loyale surfere

I alle de år jeg har surfet,  har jeg været forundret over den trofasthed surfere viser overfor de brands de anvender.

Især sejl er næsten en religion, men også boards.

Næsten alle, men også kun næsten, bakker ubetinget op om det mærke de nu anvender, dette uagtet utallige uheldige oplevelser.

I mine mange år, har jeg kun ganske få gang oplevet at en surfer er kommet ind, rødglødende af raseri, og meddelt gud og hvermand, at han eller hun, aldrig nogen sinde vi sejle med det mærke igen.

Næ, istedet står man og bortforklarer, lyver, undskylder og meget mere, jammen mit trim var dårligt i dag, min skyld, eller dårlig battentension, eller lign.
Man har meget, meget svært ved at komme til den konklusion, at det grej/sejl, bare ikke virker for mig, eller måske endda, det er direkte fejlkonstrueret.

Det sidste jo sjældent, men det forekommer, og jeg har oplevet to eks på det selv.

Anyway.

Det der med at bakke ubetinget op, det forstår jeg så bare ikke. Folk kan være nok så skeptiske i hverdagen, og så lige så snart de stepper ud på stranden ….pist al normal skepsis er væk,- hvorfor har jeg ingen ide om.

Den der opbakning til tingene er selvfølgelig fin, hvis den er ukritisk, men somme tider oplever jeg, eller får mails om oplevelser, der straks ville få min medfødte dybe skepsis i angrebsmode.

Utallige returneringer af sejl osv osv,  boards med skæve kister, boards med utætte plugs, I har nok alle hørt om det.
Alligevel, så næste gang man skal anskaffe noget,- jamen så bliver det betingelsesløst indkøbt fra samme producent…jeg fatter nada.

Hvis jeg tænker tilbage, så har jeg været godt omkring, og nogen sejlmærker gider jeg bare ikke mere, det kan der være forskellige årsager til, andre finder jeg gode, og nogen har været sjove at prøve, ..fint nok. og videre.

Drømmescenariet for en producent må være en midaldrende surfer med penge på lommen, en gang køber, altid køber….godt nok sjovt.

Jeg er med på,  at tilfældet spiller ind, ligesom pengepungen i høj grad også gør. Jeg anerkender også at maste-issuet kan spille ind, idet master helst skal følge brands, eller i det mindste have samme bøjningskurve.

Den primære del af mine sejl er NP, men det betyder bestemt ikke at jeg har fravalgt andre mærker.
Som jeg husker det, så har der været: Gaastra, GUN, P7, Avanti og Loft forbi, nogen har jeg endnu, andre er skippet videre, og nogen kommer aldrig igen.

Nysgerrighed synes jeg er det sjove. Prøve noget nyt, og så gøre sig erfaringer, på godt og ondt jo.
Og det koster jo lidt.

Facebook Comments
Total Page Visits: 2833 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *