web analytics
20. maj 2024
FoilSnakWindsurf

Kvalitetstid: Ja tak.

I går var der indkaldt til surf.
Blå Flag (der i år er grønt) kl 11.

Jedi, Stig (fra campingpladsen) Anne, cykelhandleren og jeg.

Yr.no havde det seneste døgn øffet om 6ms fra kl 11, langsomt aftagende over eftermiddagen.

Jeg var første mand på spottet, eller ikke helt, for jeg snakkede lige med en ny surfer der havde været ude et stykke tid, da jeg luftede redaktionshunden.

Set i lyset af prognosen, og selv om der var fin vind da jeg ankom, valgte jeg denne gang at rigge mit Loft Skyscape 7,6, dvs et 3 cam foilsejl.
Sidst var jeg ude med et 7,7 no-cam sejl (Speedster) og målet var sådan set at lave en mental sammenligning mellem no-cam og cam sejl.

Gik ud som den første, og det var godt nok fesen vind. Tøffede lidt rundt, og ved højst usportslig adfærd, (massiv pumpning) lykkedes det mig at komme i bette svæv….ret stolt af mig selv, for det har uden tvivl været i ganske minimale forhold som måske 4.5 ms og ned af ryggen på en bølge.

De øvrige kom også ud, og som altid spredtes vi hurtigt over vigen.
Der begyndte at komme vind, men fra forskellige retning, og vinden var markant koldere end før. Jeg var klar over, at der var lovet skybrud og holdt øje med himlen,- man kunne ikke fuldkommen afvise at noget var på vej.
Selv om der var masser af vind, var det ikke rigtig muligt at bruge det, den kørte rund i forskellige retninger, og helt umulig at få noget ud af.
Stig, Cykelhandleren og jeg mødtes på vigen for rådslagning, mens vi gjorde det, drejede vinden 20 grader, tiltog til noget 6-8ms, og vi røg afsted.

Og så begyndte kvalitetstiden, i forbindelse med vinddrejning, lagde søen sig yderligere så det var uhyggeligt let at foile.

Som altid kom der ind i mellem nogen rigtig gode pust, og så må man jo tage lidt højde,- eller mit foretrukne stunt,- møffe bagerste fod ud af fodstroppen og stille foran, det giver helt vild ro og kontrol, man reducerer farten, og har lige pludselig overskud til at sætte håret og arrangere halen på min hjelm.
Sådan seriøst, så har jeg,  opdagede jeg, overskud til at slippe bommen og vinke til folk, så det er jo en ny landvinding.

Nu er det ikke sådan at jeg altid står uden for fodstroppen, slet ikke, men ind i mellem kan man have behov for en puster, eller der er simpelthen for meget vind, at man vælger den løsning.

Dagen i går var på mange måder genial, og cykelhandleren og jeg havde lange ture ud i vigen i genialt svæv, Stig trak mere op imod campingpladsen hvor han jo har home-spot, dog har jeg mistanke om, at han oplevede mere ustabil vind end vi gjorde.

På de lange ture ud i vigen, var det tydeligt at at Cykelhandlerens foil er hurtigere, han sejler faktisk på den lyserøde endnu, for farten må jo være foilafhængig, kan ikke være udtryk for evner :-),- dog meddelte han, at han ikke kunne gå samme højde som jeg.

Jeg besluttede at jeg ville øve foil-jibes,- det gik selvfølgelig ikke efter hensigten.
Kommer fint svævende, hugger ud af trapez, flytter bagfoden og begynder at carve,- alle de vanlige jibeting med bredt håndgreb, mastefodstryk osv, og det går helt fint i svæv rundt, men kan simpelthen ikke få bagfoden i ny forreste fodstrop hurtigt nok, eller også så misser jeg den….prøvede en del gange, men nej, så lander man, men er kommet rundt, og kan jo sagtens fortsætte, men lidt ensformigt med dum fejl.

Som man kan fornemme, en helt genial dag på vigen, nok den bedste i årevis.
Lige inden jeg gik ud, tog jeg den sædvanlige gang smertestillende,- giver mig ca 2 timers surf,- HVIS jeg kommer i svæv og ikke skal stå stille.
Jeg nød i den grad dagen på vandet, og sejlede langt mere end vanligt, både i km og tidsmæssigt, og overhørte dermed min ryg.
Det blev så straffet på den hårde måde, og jeg tilbragte det meste af aftenen liggede på gulvet,- men helt ærligt- det var det værd.

Foil når det er bedst, gode venner, godt vejr lækkert vand,- hvad kan man mere forlange?
Kvalitetstid på vandet.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1736 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *