web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

JP hydrofoil. 3. gen.

Jeg har selvfølgelig også læst seneste blog her på siden (Om Bonaire)
Her sejler Rene´på en JP.

Og så var det, at jeg kom til at tænke på, at jeg egentlig ikke rigtigt har fulgt med hvad der rent udviklingsmæssigt er sket på JP Hydrofoils- freefoilsboards altså.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg i mange år har været fortaler for at JP Hydrofoils 135 og 155 var geniale allround foilsboards.

Jeg startede med at købe en 155, en af de allerførste i DK nok, hvis ikke det første. Jeg valgte dengang den store volumen, idet jeg dels er tung (læs fed), dels var i tivl om mine evner rakte til en 135.

Efter 3 mrd på 155 købte jeg en 135, og den har jeg endnu.
I mange år, var JP Hydrofoil i mine øjne det bedste introfoilboard der var konstrueret, og jeg har endnu ikke prøvet en foil i det, der ikke har leveret.
Der har været rigtig mange boards forbi mig, men vender altid tilbage til min JP 135.
Indtil for ganske kort tid siden, var det min opfattelse at det endnu ikke var lykkedes at overgå min JP ift håndtering og opplaning.
Sidste år fik jeg dog en Starboard 155 Freefoil og den er endnu lettere at håndtere, trods forskel i volumen.

Jeg sluttede sæson 2022 af med at lege lidt med en Severne Redwing foil, og grundet den lidt smallere hæk på min JP, blev det sidstnævnte board der blev benyttet. Ja ok, også det forhold, at jeg var nødt til at bore hulle i foilboksen større, idet RedWing benytter 8mm bolte.

Nu har jeg lige kigget på JP hjemmesiden.
Og sjovt nok så skriver JP faktisk præcis hvad jeg også har plæderet om, (og jeg er ikke sponseret af JP)

JP’s HydroFoils were one of the very first specialised boards for foiling and they were trendsetters right from the start of the foil revolution. The overall range of use and the all-round appeal of the first two generations made them extremely popular and successful on the market. These two shapes of the third generation can best be summarized as user-friendly scaled-down versions of the ‘HF Slalom 91’ model. The updates made them more accessible and easy to control and to fly. Being super comfortable to ride, they are also efficient and fast. The 133 and 155 represent JP’s most balanced mix of user-friendliness combined with top foil performance. They are so easy to ride and control that in 2022 the pros sailed them in competitions when conditions got hairy.

Jeg har nu kigget lidt på den nye JP 135.
To ting skiller sig lidt ud, ift min gamle 135.
Den er 2 cm smallere, samt…cutouts. De sidste er fuldkommen anderledes, og minder mere om hvad der findes på min Starboard. Dog er de endnu mere udtalte.

Argumentet for de store cut-outs er angiveligt, at det giver bedre mulighed for at pumpe, og dermed presse på foilen.

Boardet ser rigtig lækkert ud.
I gamle dage,- dengang jeg var tynd og havde masser af hår, skiftede jeg formulaboards hver gang der kom nyt.
Det har jeg ikke gjort med foilboards.

Det kunne være sjovt at prøve om der er landvindinger de forskellige årgange.
Min gamle JP135 første generation og så den nye HydroFoil LXT nyeste generation.

Facebook Comments
Total Page Visits: 752 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *