web analytics
18. maj 2024
SnaktræningWindsurf

Genopfinde Deltafinnen

Jeg går i sådan et limbo for tiden.

Vil frygtelig gerne på vandet, omvendt er jeg også lidt bekymret for det.

Jeg har overvejelser omkring hvordan det vil være at komme på vandet, og især overvejelser om, hvordan det vil gå hvis jeg er nødt til en længere svømmetur, evt miste grejet.

Og jo, jeg sejler ALTID med vest, og jeg har meget fornuftigt vinterudstyr, gode støvler, dragt, handsker osv, så egentlig ikke opholdet i vandet jeg frygter, selv om det er møgkoldt.

Det jeg er bange for, (ud over frue og Corona) er en længere svømmetur, dvs alt over 25 meter, alt sammen fordi min skulder ikke rigtig vil samarbejde omkring den slags aktiviter.

Inden Corona lukkede alt ned, fik jeg et træningsprogram fra You can do-it, og dette har jeg faktisk troligt fulgt, og mærker også kraftig forbedring. Samme program giver i øvrigt også forslag til yderligere øvelser til skulder, men der er jeg ikke pt.

Kan bruge venstre arm til skulderhøje, men heller ikke mere, og betyder at svømning er uheldigt.

Nu ved jeg godt at man skal have ja-hatten monteret (i denne kolde tid,- ja-huen) og selv om jeg klemmer den helt ned over øjnene, så kan jeg objektivt godt indse, at det er uheldigt at bringe sig i en situation, man ikke selv kan komme ud af, HVIS det nu skulle gå helt galt.

Jeg kom i tanke om min gamle Delta-finne. Kan I huske dem?
Har skrevet om dem på den gamle side jeg havde, meget for og imod,- egentlig var den anskaffet som tangfinne, og det var den rigtig god til.
Jeg testede den een gang, i øvrigt sammen med Simon, som jeg ikke kendte så meget den gang,- nok tilbage i 2015.
Jeps, 28 august 2015, havde en topfart på 43,3 km/t på en Speedster med 8,5 sejl. Lavede vist også en video?

Det jeg har i tankerne, er at smække den Delta finne op i gumpen på min Patrik 140, forsynet med et 7,8 sejl (som jeg ikke har) og så få gang i bevægelserne på et board igen.
Alt sammen på forholdsvis lavt vand, dvs op til 1.5m, og hvor jeg kan bunde.

Delta og jeg blev aldrig sådan rigtig gode venner, men måske omstændighederne kan medføre at jeg alligevel kan få lidt glæde af den.

Som jeg husker det, så har jeg en Delta carbon på 30 cm, og ref angivelser, så skulle den kunne anvendes:

Jeg har trænet rigtigt meget, jeg har sparret med Pia, diskuteret hvilke øvelser der ville være formålstjenelige, tror ligefrem hun har undersøgt muskelgrupper for surfere,- så nu må jeg så se om al den træning kan anvendes til noget?

Lavt vand, fladt vand, og stille vind- jeps jeg er snart game. 🙂

Facebook Comments
Total Page Visits: 2276 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *