web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

Forventningspres,- lev med det

Efter en fridag fra foil, var den gal igen.
Mine vanlige kompis´r meldte fra med diverse dårligdomme, så den fede var helt på egen hånd.

Vågnede op til fuldkommen fladt, spejlblankt vand her i Surfers Paradise,. men min ven og trofaste vejrprofet YR.NO fastholdt at der skulle komme 6 ms fra kl. 14 stigende til 7 ms de næste timer.

Med den vejrmelding der var lovet her i DK, valgte jeg at montere min surftrailer og bil strategisk på stranden tidligt, idet det ikke ligefrem var rocket science  at forudsige en massiv tilstrømning til den fantastiske badestrand.

Brugte det første af dagen på fornuftige gøremål, så som æde, drille cykelhandleren, lufte redaktionshunden og få mig en eftermiddagslur.

Belært af erfaring ved jeg, at når hårene på mine hobbit-tæer begynder at vifte i vinden, så er der planlingsvind, og således også i dag.

Nede på stranden kl. 14 takkede jeg de højere magter for min forudseenhed, for stranden var proppet,- jeg havde dog fin plads til at rigge min Speedster, Glide Wind og JP135, tilsat min ældgamle 3mm sommerdragt (så du det Øyvind? )
Mens jeg riggede var vinden tiltaget som forudsagt, nok 6-7ms, tøffede ud. Egentlig er det forkert, for der var ikke en eneste surfer, eller fartøj med sejl nogen stedet, så de nok 7000 besøgende på stranden, rejste sig fra ugeblade og podkast, i forventning om at den fede redaktør ville kløjs i det.

Med 14000 øjne i nakken vadede jeg de 130 meter ud, snorestartede da der ikke var tilstrækkelig vind, og tøffede lidt frem og tilbage, fandt da vind til sidst.

I forhold til sidst jeg var ude, var tangsituationen væsentligt bedre, uden dog at medføre jeg kunne undgå at stoppe op og bakke det af ved flere lejligheder.

Fandt noget vind 5oo meter ude, og havde et par kloge og følsomme ture ud til Ahl og tilbage igen.
Tilbage blev kompliceret af tangen, for jo tættere jeg kom på stranden, jo mere tang.

Langt ude, dvs 1-2km ude i vigen var der ikke nævneværdigt med tang, til gengæld en del vind, så jeg måtte tage højde ved flere lejligheder, uden at det på nogen vis var et problem.

Fik i dag kun en time, og det skyldes frustrationer over tangen, og det faktum at det er vildt hårdt at pumpe, og pumpe når der er tang på.

Beklageligvis for de mange tilskuere, kvajede jeg mig ikke alvorligt, så det var jo med skuffelse i øjnene at de iagttog jeg gik ind.

I forbindelse med min omklædning blev de igen skuffede,- jeg er så gammel, og så ligeglad, at jeg bare smider dragten og står i bar røv og dolk mens jeg finder mit skiftetøj. Ikke noget med håndklæde på størrelse med Afrika her.

Jeg iagttog med stor tilfredshed flere mødre holde deres poder for øjnene under min omklædningsseance 😉

Nu har jeg efterhånden sejlet en del med den Speedster, og synes jeg kan komme med en vurdering af den.
Det vil komme snarest.

Og, med beklagelse konstaterede jeg, at i forbindelse med en lettere grundstødning i dag, har jeg påført min foil en mindre skade.
Det vil jeg ligeledes opdatere med snarest. Heldigvis af mindre karakter, men jeg vil vide at trække det kort, når Stig og Cykelhandleren kommer i svæv før mig.

Kort fortalt,- trods massivt forventningspres fra tilskuere, havde jeg en fornuftig foiltur, uden det går over i historien.
Og så er det i øvrigt også altid hyggeligere med selskab……som regel.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1439 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *