web analytics

Foil endelig. 8 mrd er gået

Sikke en dag.
Endelig ude med foilen….
Lang historie, men egentlig havde jeg besluttet, at arbejdstitel for dagens oplevelser skulle være:
En Irer, en Tummelumsen og en en-armet.

Et flashback til kl. 13 Blå Flag i dag.
Stig og Jedi, samt redaktør mødtes kl. 13.

Jeddi hoppede rundt og forbandede mangel på ordentlig vind, jeg synes egentlig der var nok til at indlede første forsøg på foil i meget, meget lang tid,- i 8 måneder for at være mere konkret.

Stig var lidt forsigtig, han døjer pt. med lidt svimmelhedsanfald, og derfor var det med nogen skepsis han bevægede sig ud- og desværre viste det sig, at det ikke kunne kombineres med surf i dag. Derfor tilnavnet Tummelumsen i dag 🙂

Jedi først ude med 118 liter og 8,4, tog en planetur over mod Ahl, så ganske ok ud.

Jeg ud på JP 135 og et V8 str 6.2 samt NP Glide Wind med lang mast.

Ikke så meget vind til en start, eller ikke nok til at komme i planing el svæv.

Men efter 1 km sejlads ud, så kom der rent faktisk vind,- eller nok til jeg kom i noget semisvæv.

Jeg var i starten noget forsigtig og kun semisvæv, men bare fornemmelsen af, at man kunne kontrollere forholdene, havde styr over balancen, og…nyde at man kunne komme ud, nyde Surfers Paradise i solen, og første dag uden handsker.

Vinden forsvandt og jeg tøffede tilbage mod spottet, stod i trapezline men ikke i planing, og det, hm, det var skidt for ryggen, benytter varioliner og eksperimenterede med forskellige længder for at aflaste ryggen, tænkte meget over hvad Pia havde anbefalet ift. stilling, men det var sgu ikke så let.

Næsten tilbage,- så at Jeddi fandt en vindstribe, og fuldplanede,- jeg fangede den også, og kom i fuldkommen stabilt og roligt svæv…fuld kontrol, og glemt alt om ondt i ryggen, nød stilheden helt oppe på foilen, nød balancen og det fysiske overskud jeg havde i den sammenhæng. (tak You can do-it)

Vinden kom nu, sådan on/off, men jeg blev ude, og fik flere rigtig gode ture, hvor balancen var fino, og jeg havde overskud til at nyde det.
Både fysisk og psykisk overskud, og det var edderm….. dejlig, endelig at få gevinst efter de mange måneder i træningscenter.

I løbet af dagen konstaterede jeg to ting:

At foil nok vil redde sæsonen for mig, fordi jeg kan sejle med mindre sejl, og lavere bom.
At jeg har fysisk overskud som ikke oplevet siden jeg var med Skoleskibet Danmark som elev, og dengang havde flad mave og guns så pigerne kiggede…rolig, det er IKKE tilfældet nu, men jeg har fysisk overskud, ud over hvad jeg plejer.

Min skulder og ryg er stadig udfordrende, men træning, og udbygning af træning med hjælp fra Pia, vil nok kunne holde kadaveret kørende, så jeg trods alt får en slags sæson.

Hold da kæft hvor har jeg glædet mig til denne dag, og hold da kæft hvor er jeg lykkelig for, at det gik godt.

Og hold da kæft hvor jeg var trængende… 😉

Stig brugt tiden til at tage lidt billeder.


Redaktøren spejder efter vind.


Jedi semiplaner

Afstand, Afstand, Afstand.
Som jeg har skrevet, så tilhører min husstand særligt sårbare i denne Coronatid. Jeg vil derfor indtrængende bede om,  at vi holder en sikkerhedsafstand på min. 5 meter altid. Helt bogstavligt, kan hjembringelse af vira have yderst alvorlige konsekvenser i min familie.

Facebook Comments
Total Page Visits: 2064 - Today Page Visits: 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *