web analytics
15. juni 2024
FoilSnak

Flyvehøjde.

På diverse spots hvor windfoilere opholder sig, er der ofte snak om flyvehøjde.

Mere konkret, hvor højt over vandet/bølgerne er det smart at sejle.

Hvis vi nu holder racedelen ude af diskussionen, idet jeg tillader mig at antage, at det må være en gevinst at have så lidt mast i vandet som overhovedet muligt aht drag, og dermed modstand.

Normalt sejler jeg med ca. 1 fod til vandoverfladen,- det har jeg vænnet mig til, og giver visse fordele, men selvfølgelig også ulemper.

Råderummet for fejl, og dermed tuchdown er mindre, jo kortere afstanden er til overfladen, klart nok, til gengæld er det en fordel i den lidt stødende vind jeg typisk oplever på mit spot, idet en kraftigt pust vil hæve mig på foilen, men ikke ud af vandet.

Jeg benytter en F4 carbonmast på 95 cm, så der er sådan set mulighed for at flytte flyvehøjde lidt op hvis jeg ville- udfordringen er dog, at jeg nu har vænnet mig til den nuværende.

En ulempe er dog når jeg forsøger at lave jibes, så klasker jeg altid ned i havoverfladen, men helt ærligt, det havde jeg med garanti gjort alligevel 🙁

Når der er lidt bølger, så justerer jeg hele tiden, så jeg svæver fri at bølgetoppe, så resultatet er sådan set det samme.

Mit mål er altid, at sejle med boardet så vandret som muligt, men en dag som i går, i absolut low end, kan det jo være svært, idet man ikke er powered 100% op.

Når jeg studerer andre foiler på vandet, så er nogen helt oppe hele tiden, andre sejler som jeg.

Hvad er der rigtige? Hvis der findet noget sådan, og hvorfor?

Og, ikke mindst, har I foretaget trim af jeres foil, for at opnå en given flyvehøjde?
Eller kan man ikke det?

Facebook Comments
Total Page Visits: 865 - Today Page Visits: 1

One thought on “Flyvehøjde.

  • Du kan løfte næsen ved at rake masten, det giver færre og blødere touch downs m.m.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *