web analytics

Fedter med foil

Ovenpå den delvise succes ift at komme i svæv over længere distancer, var planen i dag ret enkel.

Gentagelse af dagen fra i går, dog med den lille detalje, at vi kom i svæv.
Vi var såmænd den gamle foilbande uden cykelhandleren der stadig sidder på sin skammel fra IKEA og hyler mod månen når han ser os foile rundt…ok jeg er ond, ved det god, og undskyld.

Henrik er desværre stadig ude af loopet, men det går fremad.

Stig og jeg havde i dag fornemt besøg af Anne, der ville gøre os selskab med gammeldags grej.

Da Stig kiggede i kaffegrums i går, opdagede han at der kortvarigt ville komme 6ms fra SV i området omkring Skudehavnen i Ebeltoft omkring kl. 10.

Vi planlagde derfor herefter og lidt i 10 var vi alle tre klar til at gå på vandet.
Stig og jeg med normalt setup, dvs vores foils, og henholdsvis 6,8 og min Speedster på 7,7.

Som en udløber af et af mine skriverier, havde Øyvind fra Norge,  på windfoil Scandinavia været så venlig at gøre opmærksom på et fif han havde fået fra Seb. Kornum (der har været headman på udvikling af Speedster)
Jeg har øffet om, at jeg synes Speedsteren i stødende vind, giver kængurusejlads, og jeg har svært ved at låse højden.

Fiffet er, som jeg forstår det, at giver lidt mere udhal, og ikke have forhåndspres.

Med det i tankerne gik jeg ud, og nævnte i øvrigt også lige tricket til Stig, uagtet at han er på helt andet sejl.

Ikke så meget vind til en start, men der kom den forudsagte vinddrejning fra SV til V og vi håbede at vinden dermed ville følge forudsagte prognose,- dvs 6 ms.

Satte kurs mod området ud for fregatten, og langsomt kom er mere vind, kunne mærke trykket i sejlet, og underligt nok, noget der mest minder om for lidt nedhal, altså power der vil trække fremad.

Som vanligt blev jeg skide sur, bandede, prustede, pumpede, kiggede, pumpede mere..og fattede nada..indtil der kom en gnist af sammenhængende tankevirksomhed langt inde i gammelmandshjernen.

Det her minder uhyggeligt om dengang jeg sejlede formula, og stod stille med tang på finnen.

Suk….dybe suk…og mere suk.

Stoppede op, konstaterede at jeg havde fedtet foilen ind i en masse tang. Meget baksen senere…vind, BANG i svæv, behøvede ikke engang af fise….fødder plantet solidt i stropperne og fed, fed tur over mod Ahl, det kørte topnuser faktisk.
Landede, chekkede for tang…FUCK igen…vanlige spastiske og meget lidt akrobatiske øvelser for at få det rystet af,- vendte- pumpe lidt….

BANG i svæv,- igen godt plantet i stropper, læner mig lidt frem i pustene, strammer udhal en smule, forsøger at holde/låse højden, og jo, det virker da, uden at det er en indlysende forbedring.

Svært at konstatere om det er trimmet der er godt, om det er den gode power, eller den fuldkommen suveræne teknik redaktøren behersker….det sidste kan vi med sikkerhed se bort fra.

Stig nu også i svæv, og havde fine ture,- blandt andet havde vi en fra Ahl mod Strandkroen der var mega god,- jeg gik dybt, og tøsede ud,- dvs bagerste fod uden for fodstroppen noget af tiden, men stadig ret spændende sejlads- mistede lidt power, skære op i vinden, begge føder i stropper, og så bare….gaz geben…herrefedt.

Lige så snart man mister fart, så kan man lige så godt stoppe op, for der er med garanti tang på foilen.

Har ikke tal på hvor mange gange vi bakkede tang af, men mange.

Til trods herfor,- en mega fed dag, hvor vi lige ramte vinden på rigtige tidspunkt.

Ovenpå gårsdagens udfordringer, så var den en super oplevelse at foile så forholdsvis ubesværet igen.

Trim af Speedster og foil.

Hmm, jamen det bliver jo langsomt bedre. Det er godt at pumpe med, forstået således,  at jeg, der er fuldkommen evnesvag udi pumpeteknik, alligevel kan omsætte noget til svæv.

Det med at låse højden, det er jeg stadig ikke rigtig dus med,- synes meget op og ned, og i forhold til mine foilsejl meget mere ustabilt på den konto.

Til gengæld, og det er helt uden sammenligning,- Speedsteren acc. helt vildt godt, og topfarten er MARKANT bedre end mine foilsejl. Ikke at det er så underligt, for det er ikke hensigten med mine foilsejl.

Men når et pust rammer, eller når jeg begynder af falde af for vinden, så kan man virkelig mærke at sejlet virker og man omsætter power til fart.

Vinden fes af, jeg forsøgte lidt mere,- Stig havde en bagkant, men brugte til sidst mere tid på at bakke tang af, end på at koncentrere mig om at komme i svæv.

Vendte snuden ind mod kysten, og kunne se at Anne faktisk var ret godt sejlende. Især den ene halse kører fint,- den anden lidt at arbejde med.

Tror lige jeg giver et par fifs næste gang vi mødes, for Anne skal da i fodstropperne i år…ikke Anne?

Billedet i toppen, er et beskåret billede Stig tog af mig for et par dage siden.
Taget på ca. 4 km afstand- ret godt ikke?

Hvis man ønsker kommer det i fuld størrelse her.   

 

Facebook Comments
Total Page Visits: 1862 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *