web analytics
24. april 2024
FoilSnak

Er min IQ til en IQ?

Nu havde jeg en absolut genial dag på vigen i går.
Icarus 7,5,  Starboard freefoil 150 samt min F4 freeride 1400 foil.

Det spillede, det var let, og det var piv-hamrende sjovt.

Hvad det også var, det var langsomt.

Nu har jeg tudet alle ørene fulde om, at jeg ikke sejler for fart, og det gør jeg heller ikke.
I går var jeg fuldt powered op, og alligevel kom jeg kun op på omkring 30-31 km/t.

Det var så trygt i går, at jeg gerne havde sejlet lidt stærkere, men kunne simpelthen ikke trækker mere ud af grejet.

Jeg ved godt, at med mindre sejl og mere vind, kan jeg sejle omkring 35-36 km/t med foil og board.

Men i middelområdet, sådan vindmæssigt, med sejlstr 7-8 m2, der vil jeg godt have lidt mere fart.
Olav var ude med Starboard racefoil, og var selvfølgelig meget, meget hurtigere end jeg,- havde også et lidt større sejl på, og vejer jo kun 80% af hvad en kampklar redaktør gør. Alligevel…

Det må godt gå en anelse stærkere, jeg var ikke bange en eneste gang i går, og det kan man jo ikke have.

Jeg har haft en Starboard GTR- foil, den er nu videre, så hvad nu?

I min høje alder, er jeg også blevet nærig (fruen vil påstå at jeg er født sådan) men vil alligevel påstå, at til mit behov, er en foil til + 20.000 kr, som jeg alligevel vil sælge om kort tid,- lige i overkanten.

Jeg er ikke raceorienteret overhovedet, men bare godt sejle, en anelse hurtigere. Hvad skal jeg vælge?

En mulighed kunne måske være en IQ i alu,- men jeg er meget i tvivl om min IQ rækker til at håndtere den.
Ligeledes om den er for vild?

Severne Red ving har jeg prøvet, den var tryg og rar, men næppe hurtigere end min F4.

Så hvad skal jeg kigge efter?
Meget i tvivl, og hvad kan der overhovedet leveres?

Nogen gode ideer, så gerne input.

Facebook Comments
Total Page Visits: 931 - Today Page Visits: 1

8 thoughts on “Er min IQ til en IQ?

 • Brian Rosenkilde Røgild
  Slalom foil er fremtiden, nemmere og mere de kurser som normale surfere sejler. Så kan du osse bruge den mast du allerede har. Tro mig du vil blive slem skuffet ved at gå fra en carbon mast til en alumast og trykket i en IQ foil når der kommer fart på, kræver noget af piloten. Det er langt mindre scary på slalomfoil når der kommer lidt tryk i.

  Besvar
 • Jesper Klein
  Prøv det, det gør vi, og vi er også halvfede med kort frisure

  Besvar
 • Anders Føyen
  Enig med Kasper. Du må til slalomfoil for å få skikkelig fartsfølelse. 550-650cm2?
  Igår var her 8-13m/sek. Med 650cm/105 fuselage og 5.0 Foilglide logget jeg ~30 km/t i snitt (inklusive >40 jibber og ca 4 mil utseilte distanse).

  Besvar
 • Kasper Rørbæk Thrane
  Iq foilen er super nem, i hvertfald carbon versionen som jeg har. Når jeg sammenligner med min F4 slalomfoil så føles min iq som en kølbåd, stabil og forudsigelig og jeg synes den er langsom sammenlignet med en slalom foil. Jeg har logget 25 knob på iq foil og 29 på slalomfoil

  Besvar
 • Mikkel Asmussen
  Tror ikke IQ foilen er det rigtige. Du har næppe brug for en 900 front vinge. Find noget der ee mere freeride orienteret.

  Besvar
 • Prøv en 1050 wing freerace frontvinge til din F4.

  Besvar
 • Hej,
  Jeg havde starboard gtr plus foil med 95 fuselage igår med 800 frontwing og 330 backwing med JP 135 og 8m2 NP flight sejl. Foilen har mere speed end min NP glide slim medium. Speed var ca. på 35-36 km/h. Og der er plads til mere speed. En alternativ foil er evt. NP flight FR. den kommer med 800 og 900 frontwing.
  Vh Olav

  Besvar
  • Ja Olav.
   NP indgår i overvejelser også, takker

   /Bensen

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *