web analytics
24. april 2024
DalesHundSnak

Diskussioner med en Balrog

Min gode Balrog nærmer sig de 8 mrd.
Det betyder at han er teenager på fuld skrue.
Og de der husker hvordan det er, at have sådan nogen (de menneskelignende versioner), vil erindre uendelige diskussioner, afprøvning af grænser, råben og skrigen, ulykker og uro.

Ovennævnte beskriver ganske fint hvor vi er med Balroggen pt.

En god ven skrev til mig i går. “Du og Balroggen er da vist blevet helt gode venner?

Det har jeg så tygget lidt på, men jo, det nærmer sig da, med de udfald ovennævnte betragtninger omkring teenagere nu medfører.

Hvad man kan glemme når man går op og ned af ham,- er at han kun er en bette øgle,- ganske vidst ligner han en fuldvoksen Balrog, fordi han er så stor. Lige haft ham på vægten og 27,5 kg og omkring 59cm over skuldre.

Men han er langt fra voksen af sind.
Vi har daglige kampe om rigtig meget. Umiddelbart er vi lige stædige, for lige så mange gange jeg fejer ham ned fra et bord hvor han står på bagben på udkig efter noget at hugge, lige så mange gange gentager han det.

Det er klart at der er forbud her ombord hos os, ligesom der er grænser som han skal respektere.

Det vil han helst lave til en diskussionsklub,- helt bogstavligt kan han gø af frustrationer over noget han ikke må, som regel står han højlydt og klaprer tænder…

Pt tilbringer jeg meget tid i mit sommerhus, kun han og jeg, – og vi tillæger os sikkert nogen vaner, som min frue vil påtale med det samme. Tiden sammen betyder også at vi lærer hinandens signaler bedre og bedre.

Stadigvæk kan jeg dog have svært ved at læse ham, og hvad han vil.
I morges ville han noget som jeg ikke kunne tyde.
Han havde fået både sin egen morgenmad, og 59%af min ,-var blevet luftet osv…alligevel var der noget.

Vi har et begreb der hedder “den uartige pote” dvs han bruger en af forpoterne til at få opmærksomhed. Det kan være at han sidder og rækker den frem, den kan komme på et lår når der er mad- og i øvrigt, hvis det ikke hjælper, forsynes den lige med klør der kan bore sig ind i låret….
Anyway.
Den uartige pote kom mange gang, og jeg kunne simpelthen ikke forstå hvad. Sad i min stol og surfede netnyheder.
Satte min PC fra mig, og straks kravelede udyret lige så stille,- dvs lige så stille som en Balrog på næsten 28 kg nu kan…op på skødet af mig, og lagde sig til, nu skulle han kløes….noget han aldrig gider ellers.

I øvrigt er han møgforkælet.
Som nævnt i sommerhus i Ebeltoft, bor 100m fra stranden og 500 fra skoven.

En typisk dag for os vil være efter at vi har morgenniflet, spiser vi, jeg arbejder lidt online, og så ved 10 tiden er første store luftetur.

Vi går i skoven,- her er han i snor. Og han får rigtig brugt næsen, der stort set er i spor efter Hobitter, trolde, ræve, hjorte og hvad der nu ellers findes…
Sådan en tur er typisk på 5 km og han er dejligt mør bagefter.

Vi får vores morfar, og så er det tid til en eftermiddagsstur.
Denne typisk på stranden, hvor der fræses igennem uden snor. I kender nok billedet hvor vovserne fræser af bare lykke,- ud i vandet,-   inde på sandet, rulle sig i rådden fisk osv….hundelykke tror jeg.

Efter aftensmad lidt mere snuseri i haven,- lidt graveri efter muldvarper, og som noget nyt,- leg med Frisbee, som han er pænt arrig på,- han kan ikke gennemskue hvor den lander, hvilket er til stor frustration for ham.

I eftermiddag skal vi hjem, så står den på job, og alenetid for ham. Spændende hvordan han takler det.

Insta: #SKIPTHEDALE

Facebook Comments
Total Page Visits: 1338 - Today Page Visits: 1

2 thoughts on “Diskussioner med en Balrog

 • Tak for roserne.
  Lader til at det var godt at Zagi valgte jer 🙂

  Der findes et antal blogs om Balroggen lige fra jeg fik ham som 8 uger. Søg under menupunkt “Hund”

  Besvar
 • Hold nu op det skøn læsning … god humor. Lige som det køre hjemme hos os 🙂

  Vi har Zagi … en genbrugs Airedale, som blev vejet og fundet for let i sin tidligere familie pga skilsmisse. Så vi fik ham for lidt over et halvt år siden fra et internat.

  Han er 2,5 år og lyder præcist som din Balrog (fedt navn i øvrigt) … så fat mod. Deres stædighed og finurlighed forsvinder ikke med alderen 🙂

  Jeg vil følge Balroggena udskejelser fremover.

  Det bedste til dig og “den uartige pote”

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *