web analytics

D. I. Y.

Do It yourselv.

Det ligger sådan lidt explicit i det at være surfer.
Man får en ide, man ødelægger noget, man ændrer, roder, tænker, nørder, indretter og udtænker.

Alt sammen kræver at man dels har en kreativ hjerne, dels besidder en grad af praktiske evner.

Og så kommer vi til min pointe.

Hvad med os stakler, der ikke ejer antydning af nogen af delene?
Jeg er hverken kreativ, eller for den sags skyld,- eller rettere,- overhovet, i besiddelse af nogen form for praktisk håndelag.

Hvis jeg skal montere en lampe i et loft, betyder det typisk at vi dels skal have malet hele stuen, dels at to elektrikere bruger et par dage, samt at nærmest elskab er smeltet ned.
Med andre ord, jeg har praktisk sans og evner som en flodhest med boksehandsker…

Dette er ikke, og tag endelig ikke fejl af det, IKKE ensbetydende med at jeg ikke ved hvordan jeg vil have det, eller har forventninger til det praktiske.
Og måske netop derfor, afholder  jeg mig fra at gå ud i værkstedet og snitte en ny bom eller finne. For jeg ved , at jeg ikke kan udføre projektet på en tilstækkelig kvalificeret vis.
Og ikke mindst, jeg vil være utilfreds med udkomme heraf.

Jeg har sådan set mit værksted fyldt med en masse værktøj, idet min svigerfar er af den opfattelse at jeg er forholdsvis praktisk anlagt, lige som han selv.
Jeg har aldrig afsløret, at diverse tiltag i hjemmet og på mine sejlbåde/huse primært er udført af professionelle håndværkere.

Selv fruen har indset mine åbenlyse mangler, og plager mig derfor kun sjældent om håndværksmæssige ydelser.

Dybest set, er surferi en ret tåbelig hobby, når man ikke er praktisk anlagt, idet man ofte er nødt til at foretage diverse praktiske justeringer. Omvendt, så har de andre noget at grine af, når jeg kommer med to fingre limet sammen,  efter jeg med 2 sekunders lim har forsøgt at reppe et eller andet…..

Og, ved I hvad,?  jeg er ikke den eneste der har det sådan, jeg har gennem årene set utallige eksempler på dårlige uheldige, dumme surfrelateret håndværksmæssige katastrofer.
For at nævne et par stykker:

Bygning af hylder i en surfklub, første gang et medlem skubbede et board ind, væltede 50 stativer.
Forsøg på reparation af en mast….første pumpeforsøg= vandgang
Tætning af et formulaboard der endte som et Titanic osv osv.

Vi der er fedtmuler med vaceline på hænderne, vi går stille med tingene, og henvender os typisk til håndværkere der kan deres gesjæft…..og betaler gladeligt for det, vel vidende at det ville vi ikke selv kunne have udført.

Min lokale surfsmed, laver fantastisk arbejde, og er yderst kreativ, begge dele egenskaber jeg ikke selv besidder, og derfor sætter jeg stor pris på de arbejder han gennem årene har udført. Jeg kan se ,at det både er håndværksmæssigt godt udført, samt resultatet er fremragende.

D. I . Y    jamen det er bare ikke for alle.

PS: Hvordan korter jeg lettest en finne ned?

Facebook Comments
Total Page Visits: 2057 - Today Page Visits: 2

One thought on “D. I. Y.

 • december 10, 2019 kl. 9:02 am
  Permalink

  Tip til afkortning af finne!
  Monter finne i bræt. Gå ud ved Blå flag.
  Sejl hen forbi campingpladsen.
  Når den er passeret skal du være tæt under land. Her ligger en muslingebanke du vil støde på. Jo hurtigere du sejler jo mere kortes af.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *