web analytics

Chickenwalk

Host host,- denne blog skriver jeg selvfølgelig for en ven… 😳

Alle kender begrebet walk of shame,. altså den uheldige situation hvor man ikke er i stand til at holde tilstrækkelig højde til at returnere til spottet hvor man går ud fra.

Det kan der være mange årsager til, typisk er det begyndere der ikke helt har fanget det med vinkler til vinden, glade surfere der glemmer alt om at orientere sig, og nogen få,- der simpelthen ikke kan lære at sejle højde.

Fælles for dem alle, er, at de ender langt til læ for spottet, og typisk må gå den tunge gang med udstyret slæbende efter dem….de må gå the walk of shame….og vi har alle været der …..engang.

MEN.

Jeg har ikke kunnet finde nogen betegnelse for det fænomen, hvor man, typisk i overpowerede forhold,- ender alt for langt til luv for spottet, og derfor må traske ned til spottet.

Der indføres hermed et nyt begreb.

CHICKENWALK

CHICKENWALK,- dvs man har været en chicken, og ikke turde dreje nok med vinden, og dermed er endt til luv.

Til forskel fra Walk of Shame,- er Chickenwalk ikke udtryk for begyndervanskeligheder (sjældent) men udtryk for at man er en chicken, der ikke tør sluge mundvandet, og dreje med vinden, komme op på tåspidserne i fodstropper, og lige akkurat redde situationen indtil man er rent downvind.

Nu skal I jo huske på, at jeg stadig skriver på vegne af en ven…selvfølgelig….men jeg ved, at ved overgangen til foil, så sker det…for de andre altså, og slet ikke for min ven,- at man har mega svært ved at koble hjernen fra, og få det board drejet i den rigtige retning.

Måske er chickenwalken særligt udsat for formula og foilsejlere, fordi netop de to typer surf, har unikke evner til at gå højde. Og netop derfor, kan man ende lidt for højt…har jeg hørt.

De sidste gange jeg har været ude- altså min ven har også været ude….er “han” i forbindelse med kraftige pust,- taget så meget højde, at det har krævet en direkte downvinder ned til spottet.

Ok.
Sådan mere seriøst,- når jeg med foilen er ude, og tager højde i kraftig vind,- så forsøger jeg altid at begrænse ønsket om at  fortsætte hermed. At gå højde er antageligvis det letteste overhovedet på foil- så det er ofte ønskværdigt at sejle kun den halse.
MEN.
På et tidspunt må man jo tilbage,- og så kan det blive spændende.

Og ja, jeg ved godt, at bla kapsejlere ynder at gå max højde, og max downvind,- men jeg kan garantere, at vi også er mange, der ikke er vild med direkte downwind i bølger og måske overpowered.

Jeg har indtil videre hver gang kæmpet mig tilbage, så har en Chickenwalk til gode, men ved også, at den dag vil komme, og ligeledes er jeg forberedt på den lårfede hån jeg vil blive udsat for.

Passer man ikke på når man foiler, og bliver overrasket af et ordentligt pust,- jamen så går man blot højde, og lige pludselig,- så går det overraskende nok op for een,- hovsa,- jeg skal jo også tilbage.

Chickenwalk,- hermed introduceret.

God fornøjelse 🙂

 

Facebook Comments
Total Page Visits: 1466 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *