web analytics
18. maj 2024
FoilSnak

Captain slowspeed

Som alle der surfer i det østjydske, i særdeleshed i Surfers Paradise (Ebeltoft vig) er bekendt med, så sejler jeg uhyggelig langsomt,- til gengæld er jeg sent i svæv 😳

Dette har jeg hidtil tilskrevet min høje alder, kombineret med manglende talent, tilsat en massiv overvægt og mangel på mod.

For et par dage siden opdagede, jeg, at ovennævnte muligvis, ok højt sandsynligt, godt nok er gældende, men jeg har en teknisk udfordring.

De seneste år, har jeg kæmpet med cykelhandleren om at komme i svæv først, og på det seneste også Stig, efter at han overgik til foil, og dermed blev voksen.

Og altid har jeg tabt, ofte har jeg med tårer i øjnene måtte gå ind, al den stund de to øvrige svævede rundt og jeg bare har stået fuldkommen plantet….. 😉

Ok, ovennævnte er ikke helt rigtigt, men jeg bygger op til en lang og teknisk forklaring på, hvorfor jeg ind i mellem har været udfordret….

Min foil er skæv.
Den er pivskæv.

Det er så markant, at jeg forestille mig, det har haft afgøreende indflydelse på mine oplevelser til søs det sidste lange stykke tid.

Ok, mere seriøst.
Jeg syntes jeg kunne ane en difference i opliningen af foilen, og satte et lille vaterpas på. Vaterpas kun fordi det er hvad jeg har her i sommerhuset.

Det et meget svært at fotografere, men som det måske fremgår, er der nok 1 til 1.5 grad vinkel, hvor der ikke skal være nogen.

Normalt er jeg meget forsigtig når jeg sejler ind og ud, men trods forsigtighed, kan man ikke helt undgå ind i mellem at ramme en sandbund.
Det dummeste man overhovedet kan gøre, er at sidde på sit board, mens foilen står på bunden, når så bølgerne bevæger boardet op og ned, er der meget stor risiko for at bøje, eller beskadige foilen eller som her, påføre foilen en skade.

Jeg er og har været yderst opmærksom på sidste, og hopper ALTID af når jeg er inde for at puste ud, fjerne tang, flæbe over manglende hastighed, eller bare for at tisse i dragten….

Hvordan det er lykkedes mig at lave den lille vinkel ved jeg faktisk ikke, kan jo kun være sket i forbindelse med en grundstødning, dvs en påført skade.

Nu hører det også med til historien, at det ikke ligefrem er det anbefaldede setup jeg har sejler på, det er noget jeg har hjemmestrikket.
NP Glide Wind kommer med 2 længder mast. 70 og 80 cm.
Den jeg har monteret hører sådan set til en Fligt Alu, men er lige et par cm længere. Om det har haft nogen afgørende indflydelse stiller jeg mig tvivlende overfor.

Det helt store og forkromede spørgsmål er så:

Betyder det en hujende fis?
Næppe er min påstand.

Var ude i forgårs, og mærkede intet til det, tvivler meget stærkt på, at det har nogen som helst praktisk betydning når det er på det niveau.

Den helt store gevinst, og primære årsag til at jeg skriver om det,- er,- at jeg nu kan trække “skæv foil” kortet når de andre foiler før mig.
En ikke uvæsentlig detalje, jeg vil vide at benytte mig af.
Har ikke tænkt mig at gøre noget ved det, eller udskifte masten på det grundlag heller.

Facebook Comments
Total Page Visits: 1861 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *