web analytics
20. maj 2024
FoilSnakWindsurf

Bruun blogger fra Bonaire

Danser med ulve – foiler med skilpadder

OK den er måske lidt søgt, men der er faktisk masser af skildpadder i Lac Bay på Bonaire. Mere om det senere.

Bensen har spurgt om jeg ville lave et par indlæg til hans BLOG fra min tur til Bonaire, og det gør jeg gerne.

Bonaire er en del af de hollandske antiller, som ligger i det sydlige Caribien ca 500 kilometer øst for Venezuela. Øens er halvt så stor som Bornholm og har ca. 22. 000 indbyggere. Der har været en stor befolkningstilvækst de seneste år. Det er typisk hollændere, som vælger at trække sig tilbage og nyde det afslappede liv i Caribien.

Øen er mest kendt som Divers Paradise. Det er en koral ø, med alt hvad der dertil hører af uforglemmelige dykkeroplevelser. Vi har altid dykkerbriller og snorkler med og bruger en dag eller to under vandet. Kan klart anbefales. For de mere erfarne dykkere er der alle muligheder for kurser og leje af udstyr til enhver form for dykning, og der arrangeres bådeture til specielle dykker spots.

Men Bonaire er også kendt for at være et af de bedste surfspots i verden. Vinden er stabil fra øst i området 15 til 20 knob. Den er faldet lidt over de seneste år. Tidligere var den næsten altid 20 knob. Vandet og luften er stort set samme temperatur året rundt, 28-29 grader.

Surf spottet hedder Lac Bay og er en stor lagune, som er omkranset af et rev på den ene side, med en lille åbning ud til Atlanterhavets bølger. Revet er på den østlige side af lagunen og ellers er lagunen omkranset af mangroveskov. En fjerdedel af lagunen er lavvandet, vel omkring en meters penge dybt, mens resten er 3 til 5 meter dybt. Vandet er gennemsigtigt og turkist overalt.

Det lavvandede område er perfekt til nybegyndere, men absolut også perfekt til finne/slalom sejlere. Inden jeg begyndte at foile, var det her jeg slog mine foldere. Der er fremdeles to centre ud mod den lave del af lagunen. Det største er Jibe City, som har været der i 30 år, og det anden er Dunckerbeck’s som blev etableret for fire år siden. Der findes også et tredje, Sebastian’s Beach, men den er ikke værd at nævne. Det er turister fra hoteller og cruisere som bliver kørt til i busser, og spenderer en dag med pommes fritter og windsurfbadning 

På kanten mellem det lave og det dybe vand ligger The Frans Paradise. Det er brødrene Tonky og Taty Frans, verdenskendte surfere, som har deres eget surf center, det er her jeg kommer og foiler. Her kommer også de lokale, og der hersker en dejlig og mere afslappet Caribisk livsstil end de to andre steder, som er mere kommercielle. En af verdens overalt bedste windsurfere, Armado Vrieswijk, kommer her også, han er vokset op her. Det er nogle åbne og søde gutter, som gerne fortæller om deres sport.

Det er vores femte besøg på Bonaire, og vi møder mange af de samme mennesker fra år til år, og det er super hyggeligt. Mange af dem tager længere ophold herude en, to, tre måneder. Vi har selv taget en måned denne gang 

Jeg har mit eget foil grej med, det kostede cirka DKK 1000 ekstra, men de er godt givet ud.
Board og sejl lejer jeg hos brødrene Frans, de har både JP og FF foilboard, ligesom hjemme. Sejlene er GA, de er OK, men ikke på højde med mine egne hjemme i Danmark.

 

Jeg skal nok komme nærmere ind på hvilket udstyr der er i Jibe City og hos Dunckerbeck i et senere indlæg.

 

Udover skildpadder, er der også Sting Rays og masser af kulørte fisk ved revet. Der er intet farligt 

Lidt om turen herud.

Turen går med KLM fra Kastrup via Shiphol i Amsterdam til Aruba, naboø til Bonaire, og Flamingo Airport på Bonaire. Turen tager i alt 16 timer. Hjemturen går direkte fra Bonaire til Shiphol og dernæst til Kastrup. Det tager cirka 13 timer. Prisen i højsæsonen er DKK 8 til 9K!

Vi bor på Sorobon Beach Resort direkte ud til Lac Bay. Vi er faktisk bare 20 meter fra surfspottet.
Beliggenheden er femstjernet.
Hytterne vi bor i er nok nærmere to stjernet
Prisen er også femstjernet, men what the fuck, vi er i Caribien  Hvis man vil bo billigere, er der gode muligheder, men så er der lidt kørsel, når man skal surfe. Der er cirka fem kilometer til Krajlendijk,

Som er hovedbyen på øen.

Vi lejer bil hos Konings, et lokalt foretagne, som har priser lagt under EuropCar, AVIS og de andre store.

Over and out from Bonaire

Facebook Comments
Total Page Visits: 1839 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *