web analytics
15. juni 2024
FoilSnak

Beaten

To dages tæsk på foilen.
To dage hvor enten YR. NO tog fejl, eller jeg valgte forkert setup,- hælder selvfølgelig mest til at Yr. No tog fejl.

De sidste to dage har jeg fået tæsk på foilen, dels fordi jeg gik ud i for meget vind, og med for stort sejl, dels fordi jeg stolede for meget på vejrudsigterne. Og rolig nu,- DMI er ikke en af dem.
Efter seneste opdatering af deres sider, indgår DMI ikke længere i mine oversigter, hverken når jeg er på job, eller når jeg kegler rundt i Ebeltoft vig.

Anyway,- Yr.No er heller ikke fejlfri, idet jeg nu forsøger en ansvarsfraskrivelse ift mit valg af grej.

I går var jeg ude med 5.5 og foilen, det var for meget i de forhold, så det blev kun til 10 km.
I dag, var der lovet ca. 5 ms.
Da jeg gik ud idag, passede det ganske fint,- havde derfor rigget 7,6 Loft.

Stig, har netop fået et nyt foilsejl, så det havde han på. Et Duotone 6.7 og det så virkelig sprødt ud. Vejer ikke noget, og med en rdm mast slet ikke.

Tog et godt ben ud i vigen, dette for at kunne holde højde ind mod Fregatten, hvor jeg forventede at der ville være lidt mere vind.
OG det var der. Ligepludselig, vindspring og meget vind, men fedt nok – det er jo blot et pust….Stig vendte og vi fulgtes ind mod campingpladsen (CP) kort pause, og tog herefter en del ture…det der vindpust….det var godt nok dybt,- masser af vind, men sådan set fede ture ud i vigen.

Læsere der har fulgt med de seneste tyve år, ved hvor meget jeg hader at sejle overpowered. Plejer at sætte mig ned i en busk og flæbe 🙂

Jeg finder det helt anderledes på foil. Ikke at jeg flæber, for det gør jeg stadig, og efter 20 år, så har jeg nærmest perfektioneret det.
Men.

Det er alligevel lettere på foil, selv om det lyder underligt.
Hvad jeg praktiserer, og virkelig har opøvet gennem meget blæsende sæson er…forreste fod i stroppen, i trapez,- falde lidt af for vinden, få power i grejet, bagerste fod lige foran stroppen, evt midt på boardet lige over finneskrue, komme i svæv, tage lidt højde, finde den gode vinkel på bølgerne, og sådan kan man faktisk sejle ganske komfortabelt, og ikke kun det, man kan faktisk ved at forsøge sig lidt,- finde både en god svævehøje og “låse” sejlet i en eller anden mystisk vinkel, hvor man lukker 90% ud men alligevel holder svævet og ikke bruger kræfter.
Dette kombineret med lidt bølger, tja sagt i snævert forum- er faktisk til at have med at gøre, overpowered eller ej.

Når jeg møder Stig noterer jeg at han har samme teknik, så mon ikke det er sådan man generelt tackler sådanne situationer, med mindre man har PWA drømme self.

Der er selvfølgelig grænser for hvor overpowered man kan håndtere. Jeg var vildt overpowered til sidst, men stadigvæk kunne jeg på en agten for tværs sagtens have forsat over til modsatte side af vingen, udfordringen lå sådan set i at komme tilbage…..

Min doping begyndte at aftage, og kombineret med to dage med hårdhændet foil, så måtte jeg daffe ind.
Lige da jeg kom ind, aftog vinden selvfølgelig, og vil tro at det lige passede til Stig, der tog lidt ekstra ture til sidst.

Lige som i går, havde jeg i løbet af formiddagen været ude at cykle 20 km, godt nok elcykel, men røven er slidt til tartar nu, så generelt var kroppen rimelig mørbanket.
Det var derfor det rigtige tidspunkt at stoppe.

Uanset hvad, to gode dage, men trænger nu til en stille og roligfoildag, måske i morgen?

Facebook Comments
Total Page Visits: 2341 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *