Windfoil, ikke som reklameret?

En af mine læsere fra vist nok NZ har lavet et lille debatindlæg:

Af Saltflyer.

Kaere danske forum..
Glad for at hoere at foraaret er paa vej i det lille land.
Jeg bor et sted hvor vi sejler 12 maandeder om aaret, saa det er bare lykken!
Jeg og en ven har begge koebt NP alu foilen i pink (her hedder farven: Man-salmon)
Han har koebt et 135ltr NP foil board og jeg har modificeret mit gamle Starboard formula fra 2005. Jeg fik mit board for 2 flasker hvidvin og han gav NZD$ 3800:)

Vi har talt om at “windfoil” overalt paa nettet blev solgt som 4-6sek/m paa et 5.4 sejl og der er bred enighed imellem os at saadant haenger det vist ikke sammen??
Vi har nu foilet ca 15 gange og har begge de samme notater om vind vs sejl stoerelse. Vi er begge mellem 85 og 90 kg og her er saa vores notater. Vi regner i Kts, men jeg forstaar at man bare dividerer med 2 og saa har man sec/m
4-5 sek/m 7.8m2
5-7 sek/m 7.2m2
6-8 sek/m 6.2m2
8-10 sek/m 5.4m2

Det er ogsaa solgt som at vaere langt mindre fysisk end traditionel windsurfing. Vi braender 75% af vores energi af paa “air rowing” (pumpe sejlet) det er satme haardt arbejde. Don’t get me wrong, det er virkeligt fantastisk naar mand flyver, men det er sgu lidt langt mellem snapsende syntes jeg. Vores laengste flights er nu omkring 2-300mtr og det blive langsomt bedre og bedre. Vi syntes nu altsaa helt aerligt talt ikke at det er som beskrevet “4-6 sek/m paa 5.4, hva!?
har vi valgt den rigtige foil? hvilken foil kraever det mindste vind og sejl.
Paa forvejen mange tak og jeg haaber i snart kommer paa vandet

Hvad mener I, har han en pointe?
Jeres erfaringer?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.