Varm vinterdag

I dag var der lovet lidt specielt vejr. Efter en periode med frost og kun +2 grader, så kom der lige pludselig +10 grader og lidt svage vinde.
Der var derfor indkaldt til surftræf kl 1230 ved Blå Flag Ebeltoft i dag.

Som så ofte før, havde jeg reklameret med, at jeg havde en NP Alu foil med som jeg gerne låner ud.

CC (Christian Heine) bed på, og gav en prewarning om at han gerne ville forsøge med den.
Da jeg ankom til spottet, var CC der allerede, og på vandet planede Skytte rundt med tror jeg, noget 9,5 agtigt.
Stig, Henrik og Renee dukkede også op.

Det var lidt diset, og ikke alt for meget vind, men der var lovet at den skulle tiltage til noget 6-7ms, senere en del mere.

CC, Henrik og jeg riggede 6,2, da vi alle ville ud på foil.

Jeg håbede at min Naish Thrust ws1 ville passe til forholdene, og indledningsvis var der jo ikke meget vind heller.

Vi riggede, CC fik lidt gode råd og var både spændt og nervøs.

Jeg justerede min foil til max lift, både fordi der indledningsvis ikke var meget vind, og dels fordi jeg sidst sejlede med justering i neutral. Ville gerne mærke forskellen.

Dertil kom, at jeg sidst jeg var ude med foilen, konstaterede at jeg (formodentlig) med fordel kunne rykke bagerste fodstropper ind mod center.

Stig gik ud med 9,2 og gammeldags slalomboard, Renee med 6,3 tror jeg og stort begynderboard.

CC var først færdig, og efterhånden som han fik opbrugt alle de undskyldninger han kunne komme på, var der ingen vej uden om, han måtte afsted.

Jeg sidst ud, fordi jeg skulle have montere lidt kameraer på mig selv, og på riggen.

Lidt sjovt, folk vil meget gerne se mine videoer, men samtidig irriterede over at det tager tid at rigge til.

Vender lige tilbage med det kamerasjov.

Vinden var tiltaget da vi gik ud, vil tro til omkring 6-7ms.

Langt ude planede Cc rundt, på gammeldags vis. Kunne se at han benyttede stilling som vi kender det fra normal windsurf, hænge dybt ude i trapezen, strakte ben osv..alt sammen fino når man sejler gammeldags windsurf, men ikke hensigtsmæssigt hvis man vil foile,- hvad der jo var hele tanken idag.

Henrik straks i svæv, jeg skulle lige finde balancen i grejet, faldt lidt af for vinden, og var på intet tidspunkt i tvivl om, at jeg også ville komme i svæv.

Kom jeg også, stille og roligt, og tog for lige at varme lidt op, en slammer ud over næsen på boardet, ved faktisk ikke hvorfor.

Konstaterede at vandet endnu ikke er rigtigt koldt nok stadig omkring 6-7grader

Op igen, lille bølge, pumpe lidt….mærke drag fra foilen…..POP…oppe i svæv, hugger i trapez……bagerste fodstrop ……og ro.
Det foregår meget, meget langsomt,- langsomt i svæv…langsom sejlads, men til gengæld, uendelig stabilt.

Af alle de foils jeg har sejlet med, og været i svæv med, så er det her ubetinget det letteste jeg har prøvet,- havde 90% balance i dag, kun små korrektioner, og ideen med at flytte bagerste fodstropper ind, det var bare genialt.

Landede og vendt, kom også i gang indad, men her var jeg voldsomt hæmmet af min venstre fod.
Kun yderst besværet kom jeg i bagerste fodstrop, og det var ikke ligefrem noget hit at forsøge herpå. Det er den fod jeg har to brækkede tæer på, og det var faktisk ikke noget hit at være i fodstrop, eller for den sags skyld, forsøge herpå…Af den årsag, var det mere sporadisk jeg var i længere svæv på den halse (ind mod stranden)

Vinden tiltog til noget 6-8ms vil jeg tro, og når handicappet som jeg er pga fod, var det ikke ligefrem voldsomt tillokkende at sejle lidt overpowered, tog et par småture, men var forsigtigt.

CC: Jamen han oplevede lige akkurat lidt af glæden ved foil, fik godt glid i boardet, men som han også selv siger, der mangler lige den sidste motivation til at give det sidste, især når vandet er så koldt som nu.

Jeg tror nu han er solgt, og mit tilbud om at prøve min NP Alufoil igen står ved magt.

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at den Naish foil, har fat i noget ift tidlig opplaning. Dog skal man kæmpe med meget drag indtil man kommer i svæv.
Den periode, er mega hård for ben, og jeg mærker tydeligt, at jeg er i ualmindelig dårlig form.

Når jeg sammenlignede med Henrik, så er der markant forskel i fart, Henrik på NP Alu, omvendt har jeg ikke helt forsøgt mig med max gas endnu, dertil er fodstøjet for svagt pt.

En dejlig iagttagelse var. Jeg kommer på Naishfoilen i planing samtidig, eller måske lige et nys før Henrik, men som alle ved, det har altid noget at gøre med hvor man befinder sig i et pust.

Til trods for forholdsvis kort tid på vandet, så var det for mig en rigtig god dag.
Blev klogere på min nye foil, og er bestemt ikke skuffet.

Jeg har jo til demo en NP RS:X Convertible foil liggende, men før fødder her helt klar igen, venter jeg nok lidt,- med mindre de helt optimale forhold lige dukker op.

Bleg, men fattet er nok dækkende. CC før hans skal på første udflugt med foil
Naish Thrust WS1 og JP Hydrofoil 135 Pro

Som altid, afsluttet med kaffe og røverhistorier.
Hjemtur i regn og tusmørke, det er vinter i DK nu.

Nå ja. Det der video. Jeg havde i dag en backy-mount på. Fik godt nok nogen optagelser i kassen, men uheldigvis sidder der dråber på linesen, så det er noget uskarpt.
Godt nok svært med noget ordentligt video.


Kommentarer

Varm vinterdag — 1 kommentar

 1. Ualmindelig dejlig dag ( årstiden i betragtning ). Da jeg kom hjem kl 11,45 var der nu ikke megen vind. Fruen havde spottet Skytte derude, og kunne se at han ihvertfald ikke var poweret op på det tidspunkt.
  Nå men kørt til spottet for at finde et større fremmøde, især CC havde jeg ikke set længe, så vildt hyggeligt at snakke lidt med ham.
  Bensen havde besluttet at vi skulle sejle 6,2, jeg var nu noget skeptisk over for det valg, men maggede ret da udsigten sagde stigende vind. Det skulle vise sig at være et godt valg.
  Mens vi gik ud steg vinden faktisk en smule og jeg kunne komme op med det samme.
  Havde en super dag og fik faktisk et fint lille race med Skytte, tror nu han holdt lidt igen vel vidende at det er forbundet med en ikke ubetydelig fare, at være tæt på en foil rooki.
  CC fik da en smagsprøve på foil, men havde vist ikke rigtig lyst til at prøve 100% selv om han havde foilhastighed.
  På et tidspunkt stod redaktøren og jeg og skulle strandstate, desværre kiksede redaktøren forsøget, hans forklaring ( læs undskyldning ) var at tørdragten ikke tillod høje ben løft. HÆ, jeg vil vædde en bøjet 5 øre på at han under ingen omstændigheder kan få benet over vinkelret på kroppen.
  Renee fik faktisk en fin dag og fortalte at det var de længste distancer hun havde sejlet endnu.
  Vi ( Renee og jeg ) kom sidst ind og riggede af. Renee havde lidt problemer med hindes base hvor linerne var gået i ” hårknude ” så hun kunne ikke udløse den, vi fik nu fikset problemet uden at måtte cutte linen.
  Efter lidt kaffe skiltes vi.
  Tak til alle for en dejlig eftermiddag.
  Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.