Tunnelsyn ophørt

I går skrev jeg lige kort om montering af en næsebeskytter.

Egentlig ikke særlig interessant. Hvad jeg derimod finder interessant er HVORFOR det nu, i forhold til tidligere er mere påkrævet?

Den korte version er. Jeg er (tro det eller ej) blevet bedre!!

Min comfortzone er flyttet meget, rigtig meget på det sidste,- jeg har sejlet (foilet) i forhold som jeg for kort tid siden ville have sværget at jeg aldrig ville komme til.

Er ikke ved at tømme maveindhold i dragten når jeg kommer højt op, synes blot det er sjovt og fedt.

Med andre ord nærmer jeg mig det selvfede.
Og så skal man/jeg passe meget på, for så bliver jeg overmodig.

Ligesom da jeg startede med at windsurfe for ca. 200 år siden, har jeg også i en periode med foil været ret tunnelblind.

Med det mener jeg, at mine begrænsede mentale evner kun har kunne rumme at holde øje med næsen på boardet, og når jeg konstaterede at den var fri af vandet, straks blive bekymret, grænsende til bange.
Dette kalder jeg i forhold til foil for tunnelsyn,- og faktisk er det direkte uheldigt ift at holde stabilt svæv.

I starten, hvor alt er svært, alt gør ondt, og man enten styrter eller tror man styrter, forsøger man dels at korrigere som man var vant til fra gammeldags windsurf, dels at korrigere udfra hvad man opfatter som rigtigt i situationen.

Her kommer tunnelsyn ind igen….uha nu kommer næsen højt op, lad os komme ned igen, og så hamrer man ned, og laver måske en slammer.

For mig har det taget rigtig lang tid at lære hjernen og kroppens muskler at reagere korrekt på instinkt, og ikke fordi jeg visuelt kan konstatere et eller andet.

Jeg har bevidst trænet i at kigge mod horisonten og så lade kroppen føle hvordan der skulle korrigeres. Det har kostet nogen styrt, men også været rigtig god læring.

Nu er jeg kommet dertil i min udvikling på en foil, at jeg holder tilbage ift at prøve nye ting, det er fartmæssigt, nogen kurser (deep downvind er stadig scary)..og en af årsagerne er, at jeg vil være så ked af at smadre mit board.

Derfor har jeg nu monteret en næsebeskytter.

Jeg øver ind i mellem svævende jibes, og det lykkes bestemt ikke. Faktisk garanti for at vælte, så endnu en grund til at beskytte boardet.

I øvrigt, så har jeg lige læst, at efteråret i Danmark forventes at blive varmere end normalt, hvilket jo er herligt, og betyder, at man kan teste de vilde ting der giver vandgange lidt længere tid end hvad vi plejer. Herligt.

Endelig overvejer jeg jo også ny foil. Uanset hvilken foil det må blive, vil den være hurtigere end min Naish, og det vil betyde at risikoen for slemme styrt er større= chancen for skade på boardet er tilsvarende.

Derfor endnu en årsag til beskyttelse af næsen på boardet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.