Skal man have en SUP

Netop hjemkommet fra sommerhus, og hverdagen trænger sig på.
De hvide uniformskjorter er strøget, og strømper og lange bukser fundet frem…uak.

De sidste tre uger har redaktionen holdt til på ferielandet, og fra min udkigspost, eller når jeg har været på stranden, har jeg kunnet iagttage et stort antal SUP´s hele tiden.

Lidt overdrevet har 25% af alle biler været monteret med en SUP på taget?

Og så bliver jeg jo lidt nysgerrig, er der noget jeg har misforstået?
Sikkert.

I østjylland hvor jeg opholder mig, er der så godt som altid fladt vand og kun yderst sjældent bølger af betydning.

En SUP på fladt vand,- altså stå på en plade og ro….med en pagaj der er forvokset…..hvad er tiltrækningen ved det?
Når vi snakker fladt vand altså.

Jeg forstår det simpelthen ikke.
Jeg har ikke prøvet, og har faktisk heller ikke umiddelbare planer herom. Bevares skal man beskæftige ungerne, så fint nok, smid en oppustelig SUP i vandet, og der er ro indtil den skal lappes….

Nogen eller rettere, en del tiltrækningskraft må den jo have, ellers ville så mange vel ikke anskaffe dem.

Læste et eller andet sted, at Surfline sælger 30 om dagen…30?

Jeg kan forstå på vestkysten, hvor man bliver udfordret af bølger, vind og strøm, det må være sjovt,- og mon ikke vi alle har set Lars Petersen D99 og de fantastiske billeder, mindre kan også gøre det nok.

Men stå i blikstille vand, og rode med en kæp, kan simpelthen ikke se det tiltrækkende heri.

Klart de første gange er det sikkert sjovt, men bliver det ikke lynhurtigt kedeligt?

Jeg ror kajak om morgenen, og måske det i virkeligheden er det samme, noget ubeskriveligt der tiltrækker, roen og de blanke vand, ja…men langt de fleste SUP´er er jo ude midt på dagen og tøffer 200 meter den ene vej, og 200 meter den anden.

Hvad er det jeg ikke har forstået?


Kommentarer

Skal man have en SUP — 1 kommentar

  1. Tja, jeg forstår det heller ikke, men når man ser billedet kan det måske alligevel et eller andet ;-). Jeg har prøvet det et par gange, og det går jo mildt sagt ikke ret hurtigt. Jeg er jo også kajakroer, og for mig giver det ikke helt mening, så derfor tog jeg med tid til at tale med en SUP padler da jeg mødte en på Julsø for et par år siden (jeg var i kajak). Det viste sig at han også roede kajak, men han mente at det bare var en anden måde at motionere på vandet, og at man ikke på den måde kunne sammenligne det. Han padlede Julsø rundt (ca. 10 km), på ca. samme tid som jeg roede 18 km…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.