Remember?

Husker I den hype, forventning, overraskelse og spænding der var i surfsamfundet på dette tidspunkt sidste år?

Det var netop afsløret at NeilPryde ville komme med en billig foil i alu.

Da vi fik snuset prisen op, var det unægtelig noget af en bombe, en på det tidspunkt uhørt lav pris ift hvad vi ellers havde set, og så i alu.

Jeg husker , at jeg læste på utallige udenlandske fora, og fælles for alle var noget i retning af, at det kommer aldrig til at holde, det vil korrodere og et fuldkommen dødfødt projekt.

Trods utallige negative forudsigelser, så var der utrolig spænding. Tror ikke jeg i mine 20 år i surfverdenen har oplevet tilsvarende spænding.

Og vi blev holdt på pinebænken, kun drypvis slap der lidt ud,- og surferne var fastholdt i spænding. Nye teorier opstod stort set daglig, den ville aldrig virke, var for tung, for svag, der var ikke marked for foils osv osv….

Meen.

Neilpryde og øvrige producenter så rigtigt.

Hidtid (for 1 år siden) var foils af carbon, og forholdsvis dyre, hvilket afskrækkede mange, og nok var med til at begrænse udbredelsen af foils.

Pludselig kom muligheden for en prisbillig foil på markedet, og det hele eksploderede som bekendt.

Nu, et år senere kan vi bare konstatere at NeilPryde og andre så rigtigt. Markedet var klar til foils, og fremkomsten af billige alufoils boostede i den grad markedet.

Tænk på hvor hurtigt det er gået.
For et år siden, kiggede vi på videoer af surfere der foilede, og der var utallige teorier om det ene eller andet.
Når der var nyt om en ny foil blev det straks smidt på bla. windfoil Scandinavia, og masser af dynamik omkring det nye tiltag.

Nu blinker man ikke engang længere når der kommer nyt fra producenter, vi er så vant til at foils er en del af surferiet, og den skepsis der var indledningsvis er fuldkommen forsvundet.

Alle producenter har nu foils på programmet, der tilbydes foilboards, boards der er forberedt for foil, sejl rettet mod foils osv osv…hold da helt kæft hvor er tingene eksploderet hurtigt.

Forår 2017 gik der utrolig meget tid med at diskutere leveringstid på Alufoils, herunder ikke mindst NP Alufoilen, og mange frustationer blev luftet højt og længe.

Nu er der ro, surfbutikker er lagerførende, og senest har jeg set at der er to brugte Np Alufoils til salg for kr. 5000 (husk på at jeg har en Horue carbon til salg for kr 6500 incl ekstra vinger)

Godt nok utroligt så hurtigt det går, fra vild skepsis og forventning, og til nu med et etableret brugtmarked.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.