Mine “foilser” rated.

Foilser er en udløber af talemåde her i huset, i øjeblikket sætter vi S bag alle ord,- komplicerer udtale ret meget, men ganske udfordrende.
Nu jeg ikke kan nyde alkohol, så må jeg jo finde sjov på anden vis. Og ingen alkohol skyldes meget hårdt jobprogram her i julen.

Min “foilser” består af:

Horue carbon med 3 vinger, herunder en XXL vinge (til salg for €1000)
NP RS Flight AL
Ker freeride (Bic) carbon
Naish Thrust Ws1 alu

For et par dage siden fik jeg spørgsmålet, hvordan rater du dine foils?
Ift fart, freeride, tilgængelighed osv.

Har jeg sådan set aldrig spekuleret over, fordi de er så forskellige, har forskellige egenskaber, og priser også.
NP billigst, Horue incl  ekstra vinger dyrest.

Horue egentlig den jeg har sejlet mest med, hele 2016, og haft mindst problemer med. Eneste problem jeg har haft, var da jeg havde sammestød med et marsvin, og det kan man næppe bebrejde foilen. Bemærk dog, at ud af tre Horuefoils i Østjylland, er jeg eneste der ikke har haft udfordringer med gevind, formodentlig fordi jeg er så øm og hensynsfuld overfor den.

De øvrige foils har jeg haft forskellige udfordringer med.

Np Al skulle have udskiftet gevind fra tommer til metrisk. Fik jeg gjort på værksted på fabrikken, og efterfølgende blev det gratis tilbudt alle ejere i norden?

Kerfoilen skulle have slebet finnehovedet, samt ændret vinkel på bolthuller

Naish skulle have tilpasset adapter til foilboxen, forholdsvis bøvlet.

Mine ratings er ud fra følgende kendskab.

Horue sejlet:      64 gange.
NP alu sejlet:     32 gange.
Ker foil sejlet      6 gange
Naish:                 2 gange

Lettest sejlet: Plug and Play. NAiSH Foilen

Hurtigst i svæv: Her er jeg lidt i tvivl, Naish er hurtigt, men måske Horue også er tæt. Kan ikke helt svare, for jeg har ikke sejlet Horue i et år, og måske er mine skills trods alt så gode nu, at jeg kan udnytte den bedre. Umiddelbart kommer den nok lige efter Naish.

Bedste begynder: NP Alu, både pga lave pris, men også fordi den er utrolig stabil. Laver ikke unoder, selv når den går hurtigt, og så er den brølstræk.

Bedste all-round: Kerfoilen. Selv om ikke sejlet så mange gange med den, så har jeg sejlet langt med den. Forholdsvis tidlig i svæv, stabil når man er opmærksom på pust, og hurtig, tag endelig ikke fejl heraf.

Hurtigst: Jeg tror det er NP Alu, men endnu ikke turde give max gas, så ved det ikke.
Horue er også hurtigt, men jeg finder den lidt ustabil når det går stærkt.

Den lækreste foil: Kerfoilen er lavet virkelig flot i carbon, og let samlet, godt håndværk (bortset fra vinkler på bolte) det sidste er udbedret på efterfølgende eksempler.

Som jeg ser det, så er der ingen vindere, de kan alle noget unikt.

Klart at 4 foils er for meget, så derfor er min Horue til salg.

Jeg har ikke nogen farvorit, ud over her vintertiden, hvor vi sejler i lidt mindre vind af sikkerhedsmæssige årsager….tror jeg at jeg vælger Naish, men som det fremgår, kun ganske lidt erfaring med den, og kortvarigt fordi jeg surfer med brækkede tæer pt.

Hvis man udelukkende skal gå efter value for money, så må Np Al være vinderen, idet man får en fin foil til ca. kr 6000, og brugte handles for omkring kr. 5000.

I øvrigt har jeg en NP RS:X convertible (Carbon) liggende. Ville gerne have medtaget den, men har endnu ikke prøvet den, dels pga vinter dels pga fodskade.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.