JP 135 X 2.


Nu hedder overskriften 2 x JP135.
Det er ikke helt fair, for der var skam også deltagelse af:
Starboard 170
Bic 190
Futura 140
Naish?
Goya 118

Og til allersidst et freestyle 107 liters.

Så vi var en del på vandet, og det var totalt fedt i dag.

På vejen ud til spottet, der i dag var udvalgt til Blå Flag igen, var jeg forbi Surfline for at få byttet en dragt jeg havde købt.
Kunne blot konstatere, at Str L ikke længere rækker, der skal XL til. Jeg kiggede til min gamle dragt, og det var faktisk også XL.
Beskrivelse af ny dragt kommer i særligt skriv, men synes ikke den var speciel varm dog.

Fantastisk vejr i dag, høj flot sol, men ikke særlig varmt faktisk.

Mindede en del om i fredags, hvor vi også havde NW-NNW vind. Som i fredags var der lovet 6ms, og ligesom sidst, var der en del mere vind. Den lå i bælter længere ude.

Jeg var i foilmode, så nok ikke så fokuseret på hvad de øvrige riggede.
Har jo fået mig et JP Hydrofoil 135 PRO, og det skulle døbes af mig i dag.

Mit setup i dag var som det kan ses på billedet, NP RS Flight AL og en V8 str 6,2.

Og det endte med at blive et rigtigt, rigtigt godt valg.

Det viser sig, at der er meget stor forskel på de to boards.
Jeg har egentlig været/er ret glad for det store 155 hydroboard, så var spændt på hvordan det ville være at komme ud på det noget mindre 135 board.

Når man starter ud på et helt nyt board, så tager det jo altid lidt tid lige at regne ud hvordan det skal håndteres, hvor dybt man skal gå for at komme i svæv osv.

Jeg lagde i dag ud i omkring 7ms og ind i mellem måske 9ms og vel også lidt mere til tider.

Første tur, faldt af for vinden, og kunne mærke at det var meget, meget let på vandet. Fod i forreste fodstrop, lidt ned af en bølge (mininmal bølge,) næsten planing, bagerste fod i fodstroppen helt naturligt, og wupti, i svæv…
Når i svæv føltes det faktisk noget lettere end med mit store foilboard.

Lettere som i mere stabilt, og har en mærkelig fornemmelse af, at det ligger mere fladt når i svæv. Det er en fornemmelse, så jeg har ikke rigtig noget at bygge på.

Jeg havde mange gode svæv i dag, og oplevede at boardet er lidt mere stabilt når i svæv, om det skyldes forskellen på mål på boards, om det var fordi jeg lige ramte noget godt trim, det ved jeg af gode grunde ikke.

Men jeg sidder tilbage med ømme muskler og et kæmpe grin, for det lykkedes synes jeg. Har en rigtig god fornemmelse af stabiltet og kontrol.

Som nævnt en del vind til tider, og Henrik og jeg havde en tur ind mod spottet der var rigtig, rigtig…hm…spændende, interessant…kan man nok kalde det.

Kom i svæv samtidigt med et rigtigt godt pust, som i rigtig godt, og der var virkelig skub i slæden,- til trods for første gang med boardet og det trim, så lykkedes det med en kontrolleret indsats, at omsætte power til en god svævetur.
Og det gik faktisk rigtig stærkt synes jeg. Jeg var ikke ræd, jeg var ikke bange, jeg var fuldkommen i tunnelmode, og tænkte kun på kontrol, og så samtidig var jeg positivt forbavset over at jeg kunne kontrollere det.

En af de hurtigste og “farligste” men også sjoveste foilture jeg har haft.

Overordenet.

Fantastisk dag. Desværre bruger jeg stadig for mange kræfter, og går derfor død hurtigt #”!/&%€

Jeg har iøvrigt slebet min foil, så den hyler næsten ikke længere.

I dag havde jeg godt trim, god stance og føler det som om jeg har rykket mig virkelig meget ift stabilt svæv.

Kanon dag.
Tak for sjov dag:
Lisbeth, Henrik, Anne, Jesper, Jedi, Renee, Henrik L, Bjarne, lad os få flere af dem.

PS, når jeg siger jeg er brugt,- så er det rigtigt, lige haft krampe i den store lårmuskel, så fruen måtte hjælpe med at få den i ro,- og avs…

I øvrigt er det herligt at iagttage hvordan vores nye surfere rykker, tænker her primært på Jesper, der i øjeblikket laver kvantespring.

Lidt billeder.

 

 

 


Kommentarer

JP 135 X 2. — 1 kommentar

  1. Bemærk venligst på øverste billede at det er mit bord tættest på kamaraet. Altså det med de flotte farver der matcher forliget på mit NP slalom sejl.
    Fed dag med masser af fremmøde. Fik sejlet 20 km med en max på 35,5 så ikke så ringe endda. Var til sidst rigeligt udfordret i de 8-9 ms vi endte med, men fantastisk dag, konstaterer med glæde at redaktøren vist endelig fandt ” sine ben “.
    Tak til alle fremmødte for at skabe en hyggelig eftermiddag.
    Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.