Havenissen reflekterer lidt…


De sidste gange jeg har været på vandet, har jeg haft lidt problemer med at komme i den bagerste fodstrop i forbindelse med foil.

Det er nyt at det er et problem, og kan sagtens være årsagen til, at mit foileri ikke rigtig rykker for tiden.

Til trods for at jeg har sind og udseende som en arrig havenisse der har fået stød hos tandlægen, så behersker jeg normalt fodstropper, trapez, planing osv…
Og det har jeg også gjort med foil.

Lige pludselig driller det, og er bestemt medvirkende til min manglede succes pt.

I går var jeg ude med min Bicfoil på JP 155. Dette setup har jeg benyttet et stykke tid, idet vandet har været helt fladt.
I helt lowend, er det et genialt setup, og jeg kommer forholdsvis let i svæv.

Når mere vind derimod, så kan det drille, og bliver lidt overpowered, synes tingene går lige hurtigt nok, og bliver nok lidt gammemands-ræd.
Det sidste ikke ligefrem en fordel når foil.

Som jeg også kort berørte i gårsdagens skriv, så svæver jeg fint i agten for tværs, kan også kante boardet mod luv, og gå højde, men halvvind,- det virker bare ikke for mig.
Og i går var det så uden at være i fodstrop.

Det var ikke fordi jeg ikke kunne, var i den mange gange, men stance oplevedes mest som noget ” Chimpanse der vil kneppe en badebold…agtigt” dvs ikke særlig naturligt og mest af alt, anstrengende og frustrerende.

Jeg har svært ved at gennemskue, hvorfor det er således. Jeg er ikke i tivl om sammenhænge med mastefodsplacering, bomhøjde og liner, blot overrasket over, hvorfor halvvind kan være udfordrende, og så selvfølgelig hvorfor jeg ikke nu kan finde en fornuftig stance i begge fodstropper?

Med til historien hører nu også, at der på et tidspunkt var rigelig vind, og det store board på 220 x90 selvfølgelig blev fanget lidt heraf.

Jeg har jo også en JP 135 liggende, har ikke prøvet endnu, kan være at tiden er kommet hertil, montere med ALU foilen og en afstandsskive,- har jeg lært jeg skal have.

Frustrationerne er store når det ikke virker. Især fordi jeg ved, at  satte jeg min 130 liters slalomting på vandet, forsynet med en 45 cm finne, havde jeg haft en konge dag i går, men nu har jeg jo valgt foil.

Frustreret ja.
Og bliver ikke mindre af, at jeg er (af fruen) beordret til deltagelse i housewarming hos nye naboer,- der frygter jeg, er tilhængere af økologiske produkter, klidkager og lakrids-te….suk.

Kan i det mindste stille mig i et hjørne og nedstirre deres 3 årige uhyre med mit arrige havenisse blik…

Søndag er der en ny dag,- sol, 6 ms, ligner mest af alt en gentagelse af i går, dvs Blå Flag og fest.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.